2024.04.24. - György

Eladó II. Erzsébet spéci kocsija

Eladó II. Erzsébet spéci kocsija
Az autó bõvelkedik olyan különleges felszereltségekben, mint......a közvetlen rádiós összeköttetés a miniszterelnökkel.

Elsõ pillantásra csak egy használt luxusautónak tûnik, de ez a Daimler bizony valójában bõvelkedik az olyan különleges felszereltségekben, mint a közvetlen rádiós összeköttetés a miniszterelnökkel. A kocsi ugyanis II. Erzsébet brit királynõé volt, de most új gazdát keres. A Daimler V8-as modellt 2001 és 2004 között vezette a királynõ, aki a kétezer tesztmérföldön felül 12 ezer mérföldet tett a luxusautóba, leginkább a Buckingham-palota és a windsori kastély közötti úton.
A jármûvet kifejezetten az uralkodó számára gyártották, és úgy tervezték, hogy Erzsébet minden igényét kielégítse. A kocsiban külön helyet képeztek ki a királynõ híres kézitáskáinak, és a királynõ nevére kiállított forgalmi engedély még mindig az autóban van - értesült az Independent címû napilap.

A koronás szolgálatból 2004-ben visszavonult Daimler V8 listaára 65 ezer font volt. Az autót lerakatban õrizték, míg meg nem vette Peter Radcliffe emléktárgygyûjtõ. Radcliffe most a www.hmthequeensdaimler.com oldalon kínálja eladásra a kocsit.

"Valóban olyan érintetlen, mintha új lenne. Megvan minden eredeti papírja, a szervizkönyve és a tartalék kulcsok, illetve fényképek, amelyeken a királynõ vezeti az autót" - írta Radcliffe az internetes oldalon.