2024.04.19. - Emma

Adóságben úszik a Megasztárt!

Adóságben úszik a Megasztárt!
- Nem hagyom, hogy még egyszer hülyét csináljanak belõlem, és ne fizessék ki a munkámért járó pénzt - kezdte Oláh Ibolya, akinek több millió forintos kinnlevõsége van, amely egy filmes munkából és elmaradt, át nem utalt fellépéspénzekbõl áll össze.

Tiszadobi intézetben nevelkedett énekesnõ megunta, hogy jóhiszemûsége és mások pofátlansága miatt neki kell bûnhõdnie, hiszen meg nem kapott pénzei miatt nem tudta befizetni APEH-járulékait, az adóhatóság pedig ezért 2,4 millió forintra megbüntette.
- Annyira szörnyû, hogy miközben én csak csendben dolgozni szeretnék, ilyen dolgokkal kell foglalkozzak. Mehetek a bíróságra, kártérítési pert indítottam a Hungarofilm ellen, mert mai napig nem kaptam meg a Casting címû filmért járó fizetésem utolsó részletét, pedig több mint két éve bemutatták a filmet...

A film készítõi szerint Ibolya nem vett részt a promóciós rendezvényeken, ezért nem akarnak neki fizetni. De nemcsak a filmes járandóságát, hanem a fellépti díjait sem fizették ki mindig Ibolyának.

- Már megszoktam, hogy keményen kell küzdenem mindenért, de az ilyen ügyek miatt tehetetlen dühöt érzek - folytatta az énekesnõ. - Sokan azt gondolják, örüljek, hogy egyáltalán dolgozhatom. Amikor egy-egy koncert után várok a pénzemre, és közlik, hogy hát ezért meg azért nem tudnak fizetni, akkor kénytelen vagyok erõteljesebben fellépni, olyankor pedig közlik, ez a baj velem, hogy durva és vad vagyok... Pedig ez nem igaz, de ilyen helyzetben nem hagyhatom magam; ki ne emelné fel a hangját a helyemben? Elõfordult, hogy a szervezõ azt mondta, nem találja a leadott számlámat, ezért nem utalt. Rákérdeztem késõbb, hogy mi történt, erre közölte, hogy kezelhetetlen vagyok, csak a baj van velem, most már végképp nem fizet. Tudom, hogy senkinek sem könnyû manapság, én is csak azt szeretném, hogy hagyjanak békén, és a munkát, amelyet elvégeztem, fizessék ki. Tele vagyok tervekkel, alig várom, hogy a most megjelent El merem mondani címû lemezemet Szurdi Miklós rendezésében bemutathassam egy nagy lemezbemutató koncerten, táncosokkal, díszletekkel, prózával, de így nagyon nehéz a feladatomra koncentrálnom...