2024.04.17. - Rudolf

Pákót drogbulin csípték fülön

Pákót drogbulin csípték fülön
Gyorstesztet végeztek rajta a zsaruk. Nagyon megalázó volt az egész – mondta a didikirály. Reméli, soha többet nem él át hasonló helyzetet. Fekete Pákót (33) egy vidéki diszkóból vitte el a rendõrség, rajtaütésszerû drograzzia során. Úgy tudjuk, a „didikirályt" hosszú órákon át hallgatták ki, kábítószergyorstesztet végeztek nála, sõt a ruháját és az autóját is tüzetesen átvizsgálták – drogot keresve. A debreceni diszkóban azonban nem Pákó volt az egyetlen, akit elkaptak a rendõrök. Úgy tudjuk ugyanis, hogy bejelentés érkezett a rendõrségre, amely szerint drogbulit tartanak a népszerû szórakozóhelyen.
A debreceni rendõrkapitányság szerint nem ez volt az elsõ „drogparti" ezen a helyen, legutóbb február végén razziáztak, amikor is 46 embert állítottak elõ.

– Debrecenbe, egy nyitó bulira kaptam meghívást – magyarázta Pákó. – Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer majd velem is az történik, mint amit a filmekben látok: hirtelen a semmibõl több tucat rendõr lepi el a diszkót, drogot keresve, bekerítenek mindenkit, átvizsgálnak, drogtesztet végeznek rajtam, majd bevisznek egy szobába, és órákon keresztül csak faggatnak – emlékezett vissza Pákó a feszült pillanatokra, aki állítja: nem találtak nála és nem is fogyasztott kábítószert.

– Úgy hallottam, azért jöttek ki, mert bejelentést tett valaki, hogy túl nagy a zaj. A kihallgatás elõtt átnézték a ruhámat, az autómat, drogokat kerestek, de nem találtak. Vérvétel nem volt, csak gyorstesztet csináltak. Én nem kábítószerezek! Persze az ember hall olyanokat, hogy belekeverhetnek az italába bármit, de az enyémben biztosan nem volt semmi – részletezte Pákó, akit a kihallgatás után hazaengedtek.

– Arra nem emlékszem, hogy tanúként vagy gyanúsítottként hallgattak ki, és nincs nálam a papír, amin rajta van – tûnõdött. – Nagyon megalázó volt az egész, remélem, soha többet nem élek át ilyet – tette hozzá. Hogy Pákót tanúként vagy gyanúsítottként hallgatták ki, egyelõre tehát nem tudni; egy biztos, a razzián a zsaruk négy nõt és hat férfit állítottak elõ.

– Az elvégzett gyorsteszt tíz fõnél mutatta ki kábítószer – marihuána, amfetaminszármazékok – jelenlétét. A helyszíni szemlén többek között hat „orrcseppes" üvegben „GINA" partidrognak látszó folyadékot tartalmazó fiolát, alumínium fóliába és fehér papírba csomagolt fehér poros tasakokat is lefoglaltak a kollégáim – mondta Juhászné Kiss Katalin õrnagy, a debreceni rendõrség illetékese.