2024.04.17. - Rudolf

Hokis macik hoztak örömet a kis betegek szívébe

Hokis macik hoztak örömet a kis betegek szívébe
Ajándék plüssmacik röpültek a pályára, a gyerekek nagy örömére!

Remek felkészülési lehetõséget nyújtott a magyar válogatottnak a hétvégi Pannon Hoki Gála, ahol vasárnap a norvégok elleni 2:1-es szép gyõzelem mellett rengeteg macinak is örülhettek a nézõk. A 4451 db plüssállatot és még sok más játékot a magyar jégkorong-válogatott játékosai a Tûzoltó utcai Gyermekklinika betegeinek, valamint Böjte Csaba Alapítványának és a Balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthon kis lakóinak adták át.
A második harmad enyhe norvég fölénye után a játékrész negyedik percében Horváth András passzából Ladányi Balázs lõtte be a magyar válogatott és egyben a mérkõzés elsõ gólját, és már repülhettek is a macik a Tûzoltó utcai Gyermekklinika, a Balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthon és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei javára. A második alkalommal megrendezett jótékonysági akciót a Magyar Jégkorong Szövetség a Pannonnal karöltve a tavalyi kezdeményezéshez hasonlóan már hetekkel az esemény elõtt elkezdte szervezni. A jótékony felhívásra szinte minden nézõ válaszolt, hiszen a 4451 darab macit közel 5400 szurkoló dobta be.

„Nagyon-nagyon igyekeztünk, hogy mind a szurkolóknak, mind a gyerekeknek örömet szerezzünk, ezért fokozott erõbedobással hajtottunk az elsõ gólért - emlékszik vissza Ladányi Balázs, a magyar válogatott elsõ gólját szerzõ játékos a mérkõzésre. Az átadáson így fogalmazott: „A sok kis boldog arc látványa hihetetlen élmény volt, és annyi erõt adott, ami biztosan ki fog tartani a világbajnokságig is, ahol remélem kiváló teljesítményt tudunk majd nyújtani.”

Ted Sator és a magyar jégkorong-válogatott játékosai a macik egy részét a Tûzoltó utcai Gyermekkórház kis betegeihez vitték el tegnap, ahol Dr. Garami Miklós, osztályvezetõ fõorvos így nyilatkozott: „Nagyon örülünk, hogy a tavalyi akció után ismét a kiválasztott kórházak közé tartozhatunk. A Tûzoltó utcában a beteg gyerekek ápolása, és az õket gondozók nehéz feladata sokszor rányomja a bélyegét a mindennapokra, a hokis fiúk érkezése azonban hihetetlen örömet varázsolt a kórtermekbe, és csodálatos volt látni, ahogyan a kis betegek és a nagyfiúk együtt mosolyogtak a macikra. Mi a klinikán mindent megteszünk azért, hogy feledtetni tudjuk a kicsikkel a fájdalmakat, hiszen a gyógyulásban ez a legfontosabb, és ebben hatalmas segítséget nyújtanak majd ezek a játékok.”

A plüssökbõl a Balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthonba is jut, ahol részben halmozottan sérült, részben állami gondoskodásra szoruló kisgyerekeket gondoznak. „Az intézet pénzügyi helyzete nem teszi lehetõvé, hogy ilyen mennyiségû játékot vásároljunk – nyilatkozta Dr. Fehér Edit, a gyermekotthon vezetõje -, most azonban a Pannon és a Magyar Jégkorong szövetség felajánlásával olyan sok ajándékot kaptunk, ami hosszú idõre szebbé fogja tenni gyermekeink mindennapjait. Ezt a sérült gyerekek felé való kedves odafordulást mindenképpen mintaértékûnek tartom az egész országban.”

A plüssállatok egy része határon túli kicsikhez vándorol, ahol Böjte Csaba gyermekei már nagyon várják az ajándékokat: „Nagyon hálásak vagyunk a kezdeményezésért, és nagy örömünkre szolgál, hogy az utánunk jövõ generáció olyan hatalmas szeretetet kaphat, amibõl táplálkozhat – mondta Böjte Csaba. „El fogjuk juttatni az ajándékokat a rászoruló román, magyar és cigány kisgyereknek, hogy így tudjunk megvalósítani egy szép összefogást a Kárpát-medencében.”