2024.04.25. - Márk

Kórházba vitték Demjént

Kórházba vitték Demjént
Félbeszakadt Demjén Ferenc koncertje, akit a gyõri kórházba szállítottak. Rózsi ötven perc után a lábgörcsre hivatkozva távozott, amit a gyõrszentiváni közönség fütyülve vett tudomásul. Demjént a felesége, Rebeka és a koncertet szervezõ mûvelõdési központ igazgatója, Horváth Eszter szállította a gyõri Petz Aladár Kórházba, ahol állapotáról hiába érdeklõdtünk, az érintettek pedig kikapcsolták telefonjaikat. A koncert kezdete után bõ ötven perccel Rózsi a számok közben többször is szót váltott a mellette játszó Menyhárt Jánossal, mire a gitáros Demjén vállát veregetve valamit a fülébe súgott.
Két-három hasonló szóváltás után a zenekar meghajolt, s Rózsi megköszönte a közönség közremûködését, elnézést kért a rövid koncertért és a lábgörcsre hivatkozva távozott. Jutalma hurrogás és füttyszó volt a taps helyett.

Az énekes honlapjának fórumán azonban számos hozzászólás született, amelyek segíthetnek tisztábban látni.

„Ahogy bizonyára tudjátok, Rózsi cukorbeteg és ez a betegség sajnálatos módon okozhat olyan állapotot, mint amit tegnap tapasztalhattunk.” – olvasható Eszter hozzászólása. Ehhez csatlakozik az együttes egyik tagja, Demeter Gyuri is, aki azt is leírja, véleménye szerint Rózsi komolyabban is vehetné a betegségét. „Sajnos a cukorbetegség valóban ilyen tüneteket produkál! Ezt saját tapasztalatból tudom, mivel magam is e betegséggel küzdöm” – írja többek között a zenész.

Apfa pedig így véli: „Ha tényleg beteg a mi etalonunk, katasztrófa! És ha nem betegség van a dolog mögött?” Ezzel cseng össze, hogy az újság honlapján többen is egyéb okra gyanakodnak.