2024.04.25. - Márk

Salma Hayek életét a kutyájának köszönheti

Salma Hayek életét a kutyájának köszönheti
A hírességek sokszor jobban elkényeztetik kedvenceiket, mint némelyek a gyerekeket. Persze a házi kedvencek nem csak lustálkodnak; akad olyan híresség, aki az életét köszönheti kutyájának. Salma Hayek házi kedvence éktelen ugatásának köszönheti, hogy még mindig életben van. A színésznõ aludt, amikor Diva névre keresztelt kutyája egyszer csak éktelen ugatásba kezdett.

„Nagyon fájt a fejem, így ledõltem egy kicsit aludni" - meséli az Ugly Betty szereplõje.
„Félálomban éreztem, hogy a kutyám, Diva a ruhámnál fogva húz kifelé az ágyból, de ekkor még nem sok jelentõséget tulajdonítottam neki. Miután szüntelen ugatásával felébresztett, észbe kaptam, hogy nem zártam el a gázt!"

Drew Barrymore labradorja, Flossie, vérbeli házõrzõ. Az eb ugyanis megmentette Charlie angyalának az életét. Drew Beverly Hills-i házában egy vasárnap reggelen tûz ütött ki, a kutya pedig csaholásával és ugatásával az ajtón keresztül jelezte a bajt. Szerencsére Flossie felébresztette a színésznõt, aki azonnal hívta a tûzoltókat.

„Flossie igazán okos kutya. Csak belenézek a szemébe és úgy érzem, mondani akar nekem valamit" – áradozik kedvencérõl a színésznõ.

A színésznõk mellett Justin Timberlake, Miley Cyrus vagy Charlize Theron is, igazi házõrzõ kedvenceket tart, de akadnak olyanok is, akik inkább az ölebekre szavaznak. Demi Moore, Sandra Bullock, Britney Spears, Paris Hilton, Hilary Duff és Reese Whitherspoon esküszik a világ legkisebb kutyájára, a csivavára, akik lassan elkényeztetettebbek lesznek, mint maguk a celebek.

S bár a minikutyák életét szinte bárki megirigyelhetné – Paris Hilton saját kutyavillát építtetett kedvenceinek – a Beverly Hills Chihuahua címû film is bizonyítja, hogy az agresszív (vagy inkább mexikói temperamentumos?) ebek élete sokszor bizony nem fenékig tejfel. A csivavák ugyanis védtelenek a vérbeli házõrzõk ellen.