2024.04.25. - Márk

Diéta trükkök sztároktól

Diéta trükkök sztároktól
Közeleg a nyár, és ilyenkor bizony fürdõruhában a legjobb. Viszont ehhez a viselethez nem árt egy kis felkészülés - már ami a testet illeti. A sokat irigyelt sztárok segítségével most mindenki leadhatja a téli fölösleget. A Photoshop korában nehéz elhinni, hogy a sztárhölgyeknek tényleg tökéletes a testük. De amikor kifekszenek napozni, nincs ott egy retusáló brigád, vagyis a bikiniszezonra kénytelenek keményen készülni különbözõ diétákkal és edzésekkel. Most megtudhatjuk, hogy miként lehet bárkinek olyan külseje, mint a hollywoodi szépségeknek.
Kim Kardashian

A hölgyet nemrég megválasztották a világ legtökéletesebb testének, de ezért sokat kellett tennie. Fõleg, mert hajlamos a hízásra, amit korábban tapasztalhattunk is a vonalain. Viszont egy éve már szigorú diéta szerint él. Rengeteg proteinben gazdag ételt fogyaszt, és amikor csak teheti, zöldséget rágcsál. Az édességrõl sem mondott le, csak minimálisra szorította az adagját. Inkább csak kóstolgat, egy csoki szeletet sem pusztított el egészében az utóbbi hónapokban. Viszont a legnagyobb kihívás, hogy ellenálljon a gyorséttermekbõl kiszivárgó illatok csábításának, valamint a szénsavas italoknak. De, ha az ereje kitart, akkor megõrizheti vonalait, amik lassan bekerülnek az útikönyvekbe is, mint Miami látványossági.

Jennifer Anistonv

Kimmy-tõl sokkal kevésbé kínozza magát az ételek megválogatásával, de azért õ sem eszik meg mindent gondolkodás nélkül. Az egykori Jóbarát az egyre népszerûbb zóna diéta híve, ami kezdetben a szívbetegségek megelõzésére született meg, de aztán kiderültek fogyókúrás hatásai is. A módszer a napi szénhidrát, protein és zsír bevitel 40:30:30-as elosztásán alapul. Ez persze magában rejt egy kis szervezési nehézséget, hiszen minden étkezés elõtt számolni kell, de könnyen rutinná alakul. A zónázásban az a szép, hogy igazából semmirõl nem kell lemondani, csak okosan kell a mennyiséget meghatározni. Vagyis egyáltalán nem éhezésrõl van szó. Sõt, még a hormonokra sincs hatással - nem úgy, ahogy a többi diéta legtöbbje.

Fergie

A Black Eyed Peas énekesnõje talán még egyszerûbb karcsúsodási módszert választotta. Mármint azt eszik, amit csak akar. Viszont cserébe heti hatszor, körülbelül egy órát tölt a futópadon - hegymenetben. Ezzel nemcsak megakadályozza a káros zsír lerakódását, de még a narancsbõrtõl sem kell félnie. Emellett még súlyzózik, de azt csak mértékkel, mert nem akar testépítõnek kinézni. Az étkezés terén pedig tényleg nem iktatott ki semmit, bár azért van, amit próbál elkerülni. Például a bárányt, és az egyéb kövér húsokat. A gyorséttermekben is könnyen tud választani, hiszen nemcsak burgereket árulnak már ezek kiszolgáló egységek. A salátáik és a joghurtjaik tökéletesen elûzik az éhségérzetet, és még sokat nem is ártanak az alaknak.

Eva Longoria

A legönsanyargatóbb címet kétség kívül Eva Longoria érdemli meg. A Született Felségek szépsége szinte csak zöldségeken és gyümölcsökön él, pedig nem is vegetáriánus. Ugyanis, amint valamilyen kalóriadús étellel kerül kapcsolatba, már nem is fér bele a következõ forgatási napra kijelölt ruhájába. A legnagyobb gond a hízékonyságával, hogy a pizzát imádja. Így megszállottan jógázik, és heti háromszor személyi edzõjével kínoztatja magát, hogy a méretei egy kicsit se változzanak.