2024.04.23. - Béla

Facebookon szervezett bulin halt meg egy férfi

Facebookon szervezett bulin halt meg egy férfi
Meghalt egy 21 éves férfi, miután lezuhant egy hídról egy Facebookon szervezett utcai buli közben, a franciaországi Nantes-ban. A férfi egy ivászaton vett részt, amelybõl már többet is rendeztek 2010-ben. A rendezvények veszélyeire a rendõrség többször figyelmeztetett. A nantes-i bulin állítólag tízezren jelentek meg, miután az eseményt a Facebookon megszervezték.

2009. novemberében, Nantes-ban egy hasonló tömeges utcai bulin 50-en szinte eszméletlenre itták le magukat, majd estek bele a Loire folyóba.
Ekkor nem történt nagyobb baj, senki nem fulladt a vízbe, nem sérült meg. Az eset hatására a város vezetõi nemrég betiltották az alkohol árusítását és fogyasztását Nantes központjának nagy részén a szerdai újabb bulira készülve. Az utcai murira 400 rendõrt is mozgósítottak.

A rendõrök több mint 40 résztvevõt õrizetbe vettek, mert megszegték az alkoholtilalmi rendelkezést vagy, mert erõszakosan viselkedtek. Foix és Montpellier vezetõi áprilisban betiltották a náluk tervezett ivászatot arra hivatkozva, hogy a közrend lenne veszélyben. Ennek ellenére Montpellier-ben összejött csaknem tízezer ember a Facebook-on szervezett bulira most szerdán éjszaka. Ott nem volt súlyosan incidens, habár következményekkel sokan, mivel megszegték a tilalmi rendelkezést.

Tömege utcai ivászat volt már Rennes-ben is, ott 14 embert kellett kórházba vinni, és közülük néhányan súlyos állapotban vannak. 2010. május 23-án a párizsi Mars mezõn várható a következõ Facebookos utcai muri. A rendõrség elõre figyelmeztette a párizsi szervezõket, hogy a Mars-mezõn, vagyis az Eiffel-torony és az Ecole Militaire közötti részen szigorúan tilos az alkohol fogyasztása.