2024.04.25. - Márk

Mark Hamill visszatér!

Mark Hamill visszatér!
Az egykori Luke Skywalker, Mark Hamill Cannes-ban jelentette be, hogy rendezõként akar visszatérni a filmgyártásba: saját képregényét, a Black Pearlt viszi vászonra.

A sztori egy sötét hangulatú thriller lenne, egy Luther Drake nevû férfival a fõszerepben, akibõl a bulvársajtó nyomása miatt önjelölt igazságozstó lesz. Hamill abban bízik, hogy a produkció mögé álló Berkeley Square Films szabad kezet ad neki, és engedni fogja az R kategóriába sorolást.
Mark Hamill egyébként már 96-ban is filmforgatókönyvnek szánta a Black Pearlt, végül Eric Johnsonnal képregényként vitték be a Dark Horse kiadóhoz, ahol H. M. Baker került melléjük rajzolónak. Hamill egyébként hardcore képregényrajongó, és a DC univerzum veteránja: 92 óta õ minden Warner-rajzfilmben és számítógépes játékban Joker hangja.

Mickey Rourke brutálisan jó görög titánnak lett maszkírozva Tarsem Singh Kanadában forgó szandálos filmjében, a 2011-ben mozikba kerülõ Immortalsban. A Héraklész történeteibõl, Ikarosz meséjébõl és a minotauruszt is megölõ szörnyvadász, Thészeusz kalandjaiból összegyúrt filmben a Tudorok sorozat sztárja, Henry Cavill alakítja Thészeuszt, a Gettómilliomos bombázója, Freida Pinto Thészeusz feleségét Phaidrát, Mickey Rourke Hüperiónt, John Hurt pedig Zeuszt. Forgatási videókért klikk ide.

Javier Bardem , a Cannesban ma debütáló Biutiful fõszereplõje bejelentette, hogy producerként és narrátorként akar dolgozni a Nyugat-Szaharát bemutató Sons of the Clouds címû dokumentumfilmen. A produkció a színész elképzelései szerint "Marokkó, Algéria, Spanyolország, Franciaország és az Egyesült Államok geopolitikai sakkjátszmáját mutatná be". A producer maga Bardem lesz a Pinguin Films nevû cégén keresztül, a rendezõ pedig a Soderbergh-féle Che Guevara-filmkben is közremûködõ Alvaro Longoria, akivel a színész 2008-ban részt vett az 5. szaharai filmfesztiválon is.