2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Sandra Bullockot és az Alkonyatot ünnepelték az MTV mozis díjátadóján

Sandra Bullockot és az Alkonyatot ünnepelték az MTV mozis díjátadóján
Állva ünnepelte a közönség Sandra Bullockot az MTV Movie Awards díjátadó ceremóniáján, amelyen a tavalyihoz hasonlóan megint az Alkonyat-széria aktuális filmje gyûjtötte be a legtöbb trófeát.

Az Alkonyat - Újhold címû, kamaszoknak szánt vámpírrománc nem csak a legjobb film díját zsebelte be, fõszereplõi, Kristen Stewart és Robert Pattinson a legjobb nõi és legjobb férfi színész díját is megkapták, övék lett a legjobb csók díja, és Pattinson elnyerte a globális szupersztárnak járó elismerést is.
A zenetévé közönségszavazás alapján odaítélt mozis elismeréseit Los Angelesben adták át. A csillogó fekete ruhában színpadra lépõ Bullock hatalmas tapsot kapott, amikor átvette a Generation Award elnevezésû díjat. A 45 esztendõs színésznõ, aki idén Oscar-díjat is kapott A szív bajnokai címû filmjéért, elõször jelent meg egyenes közvetítésben egy nyilvános mûsorban, amióta kiderült, hogy férje megcsalta, és útjaik szétváltak.

Az egyenes beszédet kedvelõ sztár az alkalmat felhasználva cáfolta a róla terjesztett pletykákat, és kijelentette, hogy nem adja fel karrierjét, és esze ágában sincs elbujdosni.

"Akármit láttak, hallottak vagy olvastak az utóbbi idõben, szeretem, amit csinálok, és nem megyek sehova" - szögezte le Bullock, akinek Bradley Cooper, Betty White és - meglepetésre - Scarlett Johannson adta át a generáció kiválóságának járó díjat. Eredetileg Ryan Reynolds, Johannson férje kapta ezt a feladatot, mivel együtt játszott Bullockkal a Nászajánlat címû filmben, de a "beugró" így akarta kifejezni együttérzését kolléganõjével.

Bullock egyébként szombaton a férfi nézõkre specializálódott Spike TV közönségdíját is elnyerte Culver Cityben. Az év legjobb elõadómûvészének járó Troops Choice díjat vehette át Robert Downey jr.-tól szintén nagy ováció közepette. Ezt a díjat kizárólag a katonák szavazatai alapján ítélik oda.

Az MTV mozis gálán Anna Kendrick az Egek urában nyújtott játékával érdemelte ki a legátütõbb alakítás díját, Zach Galifianakis a Másnaposokért kapta meg a legjobb vígjátéki alakításért járó elismerést, Tom Feltont pedig a Harry Potter és a félvér herceg címû filmért jutalmazták a "legjobb gonosz" díjával.

A díjátadók között szerepelt Tom Cruise is, aki Trópusi viharbeli szerepét hozva, Les Grossmannak öltözve fergeteges tánccal szórakoztatta a közönséget Jennifer Lopezzel együtt.