2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tiniknek tanítja a szakmát Bódi Sylvi

Tiniknek tanítja a szakmát Bódi Sylvi
Két évvel ezelõtt vágott bele, ma már szinte ez az élete. Ahogy kitört a vakáció, fiatal lányok tucatjai ültek az iskolapadba, hogy példaképüktõl, Bódi Sylvitõl tanuljanak. Sok lány vágyik arra, hogy magazinok címlapjáról mosolyogjon vissza.

Bevallom, én is ilyen lány voltam – mesélte a Bódi Sylvi, aki természetesen saját tervezésû ruhájában toppant be a nevével fémjelzett modelliskolába, ahol a szüleikkel érkezõ tinilányok tucatjai vártak már rá.
– Mindamellett, hogy elméletet is tartok és személyes tapasztalataimat is megosztom a diákokkal, gyakorlati órákon, szakemberek bevonásával tanulhatják meg a modellszakma fortélyait a lányok – magyarázza a tanárnõvé avanzsált Sylvi. – Hosszú órákon át, egyesével tanítom meg az összes mozdulatot, s azt is, mire kell figyelniük egy-egy póznál, mi az elõnyös, mi az elõnytelen az alkatukhoz. Ugyanez igaz a sminkre, a ruhákra, s természetesen a bikinire, fehérnemûre is.

A kurzus végén ráadásul mindenki kap egy profi portfóliót, amelyet Nánási Pál készít el, s igyekszünk mindenkinek lehetõséget adni arra is, hogy munkához is jusson. Imádom ezt csinálni! – mosolygott, miközben a fiatal lányok lábait igazgatta, vagy éppen a lányok testére bökve mutatta meg azokat a pontokat, amelyeket behúzni vagy éppen domborítani kellene még a tökéletes kép érdekében.

A tanárnõnél tizennégy éves kortól tanulnak diákok, de szerinte ebben nincs semmi meglepõ.

– Én is tizenhárom évesen kezdtem a szakmát, s magam sem hittem, hogy bõ tizenöt évvel késõbb még mindig ezzel foglalkozom majd. Most már úgy is, hogy másoknak tanítom azt, amit én tudok – magyarázta Sylvi.