2024.04.23. - Béla

Hagyták megfulladni a nagybeteg Kírát? + megható videó Kira életérõl

Hagyták megfulladni a nagybeteg Kírát? + megható videó Kira életérõl
Feljelentést tett a kórház ellen a Szilágyi család, mert azt gyanítják, kislányuk, Kíra (†4) a kórház hibájából halt meg.

Mi lehet az igazság?

A derûs, életvidám kislánynál korábban gyógyíthatatlan betegséget, nyaki gerincvelõ-daganatot diagnosztizáltak. A gyermeket megoperálták, de a mûtétet követõen nyaktól lefelé megbénult. A dunaszekcsõi család mûanyag kupakokat gyûjtött, hogy a pici õssejtátültetésre mehessen, de hiába.
Kíra 2010. január 11-én, a pécsi klinikán meghalt. Halálának körülményei a mai napig nem tisztázottak. 2009. december 27-én a kislányról lecsúszott a lélegeztetõkészülék, és nem riasztott az erre kitalált figyelõrendszer. Így a gyermek 15 percig nem kapott levegõt. Az orvosi team december 29-én állapította meg az agyhalált Kíránál.

A szülõk nem kívántak nyilatkozni. A család ügyvédje, a mûhibaperekre szakosodott dr. Ábrahám László szerint egyértelmû, hogy a klinika dolgozói hibáztak.

Az elvárható gondosság követelményének elmulasztása és az oxigénhiányos agykárosodás között ok-okozati összefüggés van – mondta a védõ a Blikknek. – Jeleztük kártérítési igényünket a kórháznak, valamint rendõrségi feljelentést is tettem foglalkozás körében elkövetett gondatlanság miatt.

A Blikk információi szerint felmerülhet akár az is, hogy nem véletlenül kapcsolta ki valaki a lélegeztetõ figyelmeztetõ jelzéseit – azaz nem kizárt, hogy eutanáziát követtek el. Márpedig az emberölés.

Molnár Dénes, a klinika igazgatója azt mondta a Blikknek, állnak a vizsgálat elébe.



blikk