2024.04.18. - Andrea, Ilma

Durva! Lefilmezték a meleg papok orgiáit - videóval

Durva! Lefilmezték a meleg papok orgiáit - videóval
Újabb botrány rázta meg a Vatikánt: a Panoráma címû olasz konzervatív folyóirat azt állítja, rejtett kamerás felvételeket készített meleg papokról, ahogy azok éjszakai klubokat látogatnak és egymás testének örülnek például egy templom épületében is. A kiadványnak három lelkész mesél éjszakai életükrõl, és engedték a Berlusconi birtokolta lap újságírójának, hogy fotózza és videofelvételeket készítsen róluk. A megjelent cikkre válaszképpen az olasz katolikus egyház felszólította homoszexuális papjait, hogy vallják be meleg voltukat, és hagyják el az egyházat.
A katolikus egyház elítéli a homoszexualitást és ellenzi a házasságon kívüli szexuális kapcsolatokat. Az egyház azt is hangsúlyozta, hogy tagjainak többsége morális példa lehet mindenki számára, és a római egyházmegye azzal vádolta meg a Panorama hetilapot, hogy csak botrányt akart kelteni és lejáratni az összes papot.

Az olasz klérus egy névtelenséget kérõ tagja a hetilapnak azt mondta, hogy a Rómában szolgálatot teljesítõ papok 98 százaléka meleg. Az amerikai katolikus egyházban végzett felmérés szerint a teológusok és papok negyede-fele homoszexuális.

Franco Grillini, a melegek jogaiért harcoló aktivista szerint "ha minden homoszexuálisnak rögtön ki kellene lépnie a katolikus egyházból, az komoly mûködési problémákat okozna". Egy másik ismert meleg aktivista, Aurelio Mancuso elítélte a Panorama riportját, szerinte az nem más, mint egy borzasztó, politikai és kulturális hadmûvelet, de õ is egyetértett azzal, hogy ha minden meleg pap levetné a reverendát, a római egyházmegye egyszerûen megbénulna.