2024.03.29. - Auguszta

Balázs perkálhat a luxusvilláért!

Balázs perkálhat a luxusvilláért!
Sebestyén Balázs mindent megtesz azért, hogy családjának mindenbõl a legjobbat adja. A népszerû mûsorvezetõ hozzávetõleg 100 milliós értékû luxusvillát vásárolt a napokban, ezzel megteremtve kisfiának és nejének is a lehetõ legjobb és legnyugodtabb életkörülményeket. A jól megérdemelt luxust azonban még a sztároknak sem egyszerû elõteremteni, Sebestyén Balázs be is vallotta: hitelt vett fel annak érdekében, hogy megvehesse álmai otthonát. Azt nem lehet tudni, hogy a mûsorvezetõ mennyi önerõvel szállt be a hitelbe, de minimálisan 30 százalékkal kellett rendelkeznie a vásárláshoz.
"Magánszemélyként, fõleg a mai helyzetben nagyon ritka, hogy bárki is ekkora összeghez jusson. Ha mégis, annak komoly feltételei vannak, persze ez bankoktól, konstrukcióktól is függ" - mondta a napilapnak Sebesi Zsolt, az egyik nagy hitelszakértõ iroda munkatársa.

"Tapasztalatom szerint a pénzintézetek ingatlanvásárlás esetén maximum 60-70 százalékot finanszíroznak, tehát legalább 30-40 százalék önerõvel kell rendelkezni ahhoz, hogy megkapjuk a pénzt 20-25 évre. Jelenleg milliónként 8-10 ezer forintos törlesztõvel kell számolnunk. Így ez esetben a 70 milliós bankhitelnek a havi törlesztõ részlete hozzávetõleg 700 ezer forint" - kalkulált a hitelszakértõ, aki azt is hozzátette: az ilyen nagy hitelek felvételéhez viszonylag magas fizetéssel kell rendelkeznünk.

"Manapság a bankok a hitelbírálat során figyelembe veszik, hogy a hitel törlesztõrészlete nem érheti el a bérünk felét. Tehát 700 ezer forintos törlesztõ mellett legalább 1,4 millió forintos havi keresettel kell rendelkeznünk" - mondta Sebesi Zsolt.