2024.03.28. - Gedeon, Johanna

40 embert sebesített meg a megvadult bika (képekkel)

40 embert sebesített meg a megvadult bika (képekkel)
Negyven ember megsérült egy spanyol arénában, amikor a bika beugrott a nézõk közé. Az állatot negyed órás ámokfutás után sikerült csak lefogni.

Pánik tört ki egy spanyolországi arénában, amikor a nézõk közé ugrott egy bika. A helyszínen készült felvételeken jól látszik, hogy az állat elõbb nekiugrik a kerítésnek, átverekedi magát a korláton, majd ámokfutásba kezd az emberek között, akik sikítva menekülnek a szélrózsa minden irányába. Néhány szervezõ a farkánál fogva próbálja visszatartani az állatot, de nem járnak sikerrel.
A bika negyven embert sebesített meg, a legtöbbjük zúzódásokkal úszta meg a kalandot, de egy gyermek komolyabban megsérült, amikor az állat ráesett, egy férfinak pedig megszúrta a hátát a szarva.

A bikát negyed óra alatt sikerült megfékezni, majd késõbb megölték. A szervezõk szerint nagyon ritka a hasonló baleset: az ugyan elõfordul, hogy a bikák átugranak a biztonsági kerítésen, de szinte soha nem jutnak be az emberek közé.

A tafallai arénában egyébként nem hagyományos bikaviadalt tartottak, hanem egy olyan versenyt, amelyben a résztvevõknek minél közelebb kell kerülniük a bikához anélkül, hogy az állat megérintené õket.