2024.04.20. - Tivadar

Ingyen szex a repülõn?

Ingyen szex a repülõn?
Az egyik légitársaság igazgatója nem fogy ki az õrültnél õrültebb ötletekbõl.

Totálisan õrült ötletekben nincs hiány a Ryanair fapados légitársaság háza táján. A vállalat gátlástalan és arrogáns, ugyanakkor jó humorérzékû vezérigazgatója, Michael O'Leary mindig kitalál valami meghökkentõt. Legutóbbi ötlete az, hogy a pilótákon kellene spórolni, mert a mai modern gépek vezetéséhez már nem kell két ember, mint az '50-es években. Szerinte elég egyetlen kapitány a botkormány mögé, a másodpilóta pedig mehetne üdítõket felszolgálni.
A költségcsökkentõ agymenéshez aligha adják hozzájárulásukat a hatóságok, de érdemes vetni egy pillantást az olcsó árakkal hódító, a vetélytársakkal kegyetlenül leszámoló Ryanair és a néha kifejezetten bunkó O'Leary eddigi ténykedésére. Íme egy kis összefoglaló a WC-tõl az ingyenes orális szexig!

- A cég olyan repülõgépeket rendelt a Boeingtól, amelyeken nem hátrahajthatóak az ülések, nincsenek az üléseken hátsó zsebek és a mentõmellények sem az utasok feneke alatt, hanem a feje felett vannak. Így olcsóbb a takarítás és a gépek gyártási költsége is.

- 100 ezer utasból 30 ezer arra voksolt a Ryanair felmérésén, hogy sarcolják meg a kövéreket. Szerintük úgy lehetne még olcsóbbá tenni a repülést, ha a testes utasokkal kifizettetnék a mellettük lévõ helyet is.Számos ülés marad üresen azért, mert a húsos utasok mellé senki sem fér el, a költségeket a társaság pedig a többi utazóra hárítja. Az intézkedést végül nem vezették be.

- Michael O'Leary közölte: egy fontot kérnek a jövõben a WC használatért.Õ sem gondolta ezt teljesen komolyan, de így elterelte a figyelmet a repülõtéri standok bezárásáról.

- Olyan repülõgépeket kértek a gyártótól, amelyen nincsenek napellenzõ redõnyök. Néhány százezer euró lefaragást vártak ettõl, ám a hatóságok ezt nem engedélyezték.O'Leary ugyancsak kezdeményezte az állóhelyek kialakítását...

- Felmerült, hogy az egyik WC-t teljesen kiszerelik, mert így helyet tudnak szorítani hat plusz ülésnek.

- Szeretnék, ha az utasok maguk cipelnék el a géphez a feladandó poggyászukat, így kevesebb alkalmazottat kellene fizetni és megspórolnák a repülõterek kiszolgálási költségeit is.

- O'Leary eddigi legjobb húzása: az egyik sajtótájékoztatón azzal hökkentette meg a sajtómunkásokat, hogy közölte: az elsõ osztályon ágyakat kellene létesíteni, plusz szolgáltatásként pedig javasolja az ingyenes orális kényeztetést az utasoknak. Nem tudni, hogy a légiutaskísérõk mit szóltak ehhez.