2024.04.24. - György

Testi fogyatékosságokat szenvedett az óriásrobotok áldozata

Testi fogyatékosságokat szenvedett az óriásrobotok áldozata
Súlyos testi fogyatékosságokat szenvedett az a kaszkadõrlány, akit 2010 augusztusban fejen csapott egy drótkötél a Transformers harmadik részének forgatásán.

Olyan súlyos baleset történt a Transformers 3 felvételein, amire hosszú idõ nem volt példa hollywoodi szuperprodukciók esetében. A sérült kaszkadõrlányról, Gabriela Cedilloról azonban azóta semmit sem lehetett tudni. A családja azonban beperelte a stúdiót, és a hivatalos okmányokból szörnyû dolgok derültek ki.
A fiatal nõ életét ugyan sikerült megmentenie az orvosoknak, de a bal oldala teljesen lebénult, az egyik szemére megvakult, képtelen a beszédre, és a fején lévõ sebhelyeket nem tudják majd helyrehozni teljesen a plasztikai sebészek. De valamilyen csoda folytán magánál van, reagál a környezetére, és kézmozdulatokkal kommunikálni is tud.

Gabriela családja azt szeretné elérni, hogy az óriás alakváltó robotok kalandjait gyártó stúdió vállalja a felelõsséget a történtekért, és fizessenek kártérítést. Ugyanis több biztonsági elõírást is megszegtek abban az akciójelenetben, amiben a dublõr lány Rosie Huntington-Whiteley-t helyettesítette, és ezért történt a baleset.

A Cedillo autóját ugyanis túl közel engedte magához az öt vontató furgon, majd pedig túl hamar gyorsított fel, így a nem megfelelõen rögzített vontatókötél elszakadt, a kábel pedig olyan erõvel csapódott vissza, hogy szinte kettévágta a kocsit, és összezúzta Gabi fejét is.