2024.04.19. - Emma

Most adócsalás miatt nyomoznak Zalatnay ellen

Most adócsalás miatt nyomoznak Zalatnay ellen
Nem lehet nyugta Zalatnay Saroltának (63)! Az énekesnõnek néhány héttel ezelõtt pakolták ki a végrehajtók a tárnoki otthonát, most azonban újabb frontvonalat nyitottak hitelezõi: adócsalás miatt feljelentették Cinit, s az ügyészség is elindította a nyomozást.

Az évek óta húzódó háború szereplõi változatlanok egyik oldalon a pénzükért harcoló hitelezõk, Komjáthyné Erzsike és K. Sándor, míg a másikon Zalatnay Sarolta, aki dacára, hogy már börtönben is ült a csalás miatt, nem fordíthat hátat a múltnak.
- Ügyfeleim 13 évvel ezelõtt az énekesnõ csalássorozatának lettek az áldozatai, közel húszmillió forinttal tartozik nekik. Több jogerõs ítélet után a mûvésznõ számos ígérete ellenére sem volt hajlandó megfizetni a tartozását. Korábban kilátásba helyezték Zalatnaynak az új büntetõfeljelentést, amit szeptemberben meg is tettek. Az ügyészség a csatolt dokumentumok alapján megalapozottnak találta az adócsalás gyanúját, ezért utasította a VPOP-t a nyomozás lefolytatására.

Zalatnay Sarolta börtönbõl való szabadulása után a tárnoki házáról azt állította, hogy kölcsönkapta, szívességbõl lakhat ott, ám amikor nagykorú lett a lánya, azonnal annak nevére került az ingatlan az énekesnõ haszonélvezetével. Ezért kértük a tárnoki ház zár alá vételét az ügyfeleimnek és az államnak okozott kár fedezeteként – erõsítette meg a Blikk információit Szûcs A. Gábor, a feljelentõk ügyvédje.

Úgy tudjuk, a hitelezõk, akik jelen esetben feljelentõk is lettek, arra alapozzák vádjaikat, hogy olyan papírokra bukkantak a végrehajtás alatt, amelyek bizonyítják: miközben Cini arról panaszkodik, hogy nincs semmilyen bevétele, más cégeken keresztül folynak be hozzá pénzek. Nem számláz, õ csak a végállomása a gázsinak, így viszont adócsalást követ el – legalábbis a feljelentõk szerint.

– Amíg hivatalos értesítést nem kapok, addig nem szeretnék semmit sem nyilatkozni – mondta röviden. Zalatnay Sarolta ügyvédje, dr. Medveczky Mihály sem tud ügyfele újabb feljelentésérõl.

– Nincs tudomásom arról, hogy büntetõfeljelentést tettek volna ügyfelem ellen, én errõl nem kaptam még semmilyen hivatalos értesítést. Amint ezt megteszi az illetékes nyomozó hatóság, mi készen állunk, hogy bebizonyítsuk ügyfelem ártatlanságát.