2024.04.25. - Márk

Pedofilok a Facebookon

Pedofilok a Facebookon
A Facebook ellen kampányol Ashleigh Hall 17 éves diáklány édesanyja. A lányt a közösségi portál segítségével csábította el Peter Chapman, aki megerõszakolta és meggyilkolta a tinit.

Nem nyugodhat békében a tizenhét esztendõs Ashleigh Hall. A lány édesanyja képtelen feldolgozni lánya meggyilkolását, máig is vádaskodik és felelõsöket keres. Többek között a Facebookot is támadja.

Asleigh szülei máig nem dolgozták fel a tragédiát. Peter Chapman 19 éves jóképû fiúnak adta ki magát a Facebookon.
Márciusban Ashleigh meggyilkolása nagy port kavart, egy Peter Chapman nevû férfi a Facebookon keresztül szedte fel a diáklányt, egy 19 éves jóképû fiúnak adva ki magát. Titokban találkoztak, és Chapman úgy tudta a kocsijába csábítani a kislányt, hogy a fiú apjának adta ki magát. Ezek után egy elhagyatott helyre vitte, brutálisan megerõszakolta és megölte.

Ashleigh édesanyjában egyszerre tombol a bánat és a harag. Az asszony mérges a rendõrökre, hogy Peter Chapman azért nem szerepelt a szexuális bûnözök listáján, mert hajléktalan lévén nem volt állandó lakcíme, dühös a kommentelõkre, akik megsértik lánya emlékét, kövérnek csúfolják, és arról írnak, nem csoda, hogy megölték.

Az asszony heves kampányba kezdett a Facebook ellen is, amiért elõször megtagadták, hogy a portáljukra pánikgombot rakjanak fel, amely arra hivatott, hogy ha a gyerek veszélyben érzi magát, megnyomja, így rögtön felveszi a kapcsolatot a gyermekvédelmi központtal.

– Mérhetetlen a fájdalmam, örökké együtt fogok élni ezzel a veszteséggel. Nagyon dühös vagyok. A Facebookon gyerekek milliói vannak fent és senki sem védi meg õket a pedofiloktól. Ez így nem mehet tovább. Hány gyereknek kell még meghalnia, hogy jobban odafigyeljenek a közösségi portálokra? – mondta az asszony, aki nem akarta eltemettetni gyermekét.

Családja egy kis fából készült dobozban õrzi a megbecstelenített és megölt tini hamvait.
– Nem akartam, hogy a hideg földben feküdjön. Itthon szeretett leginkább lenni – mesélte szomorúan Andrea, az édesanya. A témában megszólalt a Facebook kitalálója, Mark Zuckerberg is, aki azzal védekezik, hogy idõközben felszerelték a pánikgombot.