2024.04.23. - Béla

Átadták a 'Zöld Oscarokat'

Átadták a 'Zöld Oscarokat'
Natalie Portman, Eva Mendes, Rosario Dawson is megjelent az eseményen, de az est meglepetése Jane Fonda fellépése volt.

Kiosztották a „környezetvédelmi Oscarként” emlegetett EMA-díjakat (Environmental Media Association). A jeles esemény minden évben díjazza azokat a sztárokat, filmeket, sorozatokat és egyéb tévés mûsorokat, amik a leginkább segítettek nézõiknek a környezettudatos életmód elsajátításában. A nyertesek között található idén Cameron Avatarja, A stúdió és a Dr. Csont is.
Az igazi meglepetést idén, a minden eddiginél nagyobb számban megjelent hírességek jelentették. A vörös szõnyeg helyett stílszerûen zöld posztón felvonult az idén díjzáporra számító Natalie Portman, a Pancser police-szal jelenleg is a mozikban szereplõ Eva Mendes, és többek között Tarantino egyik kedvence, Rosario Dawson.

Sokak derültségére, és Natalie Portman balszerencséjére Jeff Skoll rendezõ elõkotort egy régi felvételt, amiben a színésznõ 11 évesen énekel a környezetvédelemrõl – általános kacaj és üdvrivalgás fogadta a videót.

Ennek ellenére az est legemlékezetesebb pillanata az idén 73 éves Jane Fonda nevéhez köthetõ, aki a közönség számára teljesen váratlanul vonult fel a színpadra, és mondott köszönetet ex-férjének, Ted Turnernek jótékonysági munkájáért.