2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Elton John felhagy a zeneszerzéssel

Elton John felhagy a zeneszerzéssel
Megelégelte a versengést a feltörekvõ fiatal nemzedékkel Sir Elton John, aki bejelentette, hogy nem ír több dalt. Az énekes-zongorista szupersztár elmondta: úgy gondolja, hogy eljutott abba az életszakaszba, amikor már nem tud több popdalt szerezni.

"Nem tudok leülni és megírni egy valamirevaló számot. Amikor 25 vagy 26 éves voltam, addig oké volt ez a dolog, de most már nem az" - fogalmazott a népszerû folyóiratnak adott interjúban Sir Elton, akinek lemezeibõl eddigi karrierje során 250 milliónál több fogyott.
"Hatvanhárom éves vagyok, és már nem akarok a VH1 vagy az MTV (zenetévékben) szerepelni ... nem kívánok versenyezni Lady Gagával sem" - tette hozzá, a kirobbanó sikerû fiatal amerikai popdívára utalva, akit egyébként õ is nagyon tisztel.

Szerénykedve kijelentette még, hogy a közönség "sem követel torkaszakadtából egy új Elton John-lemezt - és én sem ordítok a vágytól, hogy írjak egyet".

Nem ez elsõ olyan nyilatkozat az elmúlt napokban, amely arra vall, hogy a világsztár kissé megcsömörlött a mai popvilágtól és az azt övezõ médiacirkusztól.

A minap a Radio Times címû, a celebvilággal is bõséges terjedelemben foglalkozó brit tévé- és rádióújságnak kijelentette: nem lelkes rajongója a televíziós tehetségkutató sorozatoknak. "Én sem jutottam volna messzire, ha valamelyikben indultam volna ... egyébként sem akarok a tévében szerepelni, mert a televízió mára unalmassá, bénítóan agyzsibbasztóvá vált" - fakadt ki Sir Elton.

A veterán rocker arra figyelmeztette a tehetségkutató showmûsorok versenyzõit, hogy ha meg is nyerik az ilyen vetélkedõket, pályafutásuk "egyik napról a másikra" véget érhet; ehhez elég egyetlen nem túl sikeres album. A szupersztár mindenekelõtt arra intette az indulókat, hogy igyekezzenek saját dalokkal érvényesülni, mert így nincsenek kiszolgáltatva senkinek. "A mai dalszerzõk borzalmasak, ezért hangzik minden egyformán. A kortárs pop nem igazán magával ragadó" - fejtette ki lesújtó véleményét a modern popvilágról Sir Elton John.