2024.04.19. - Emma

Dalra fakadt Vili bá

Dalra fakadt Vili bá
Várkonyi András eddig is megsüvegelte a minõségi magyar borokat, de most egy egész lemezt szentelt a különleges nedû tiszteletére.

A televíziós sorozatban eddig nem derült ki, hogy Vili bácsi énekelni is tud, sõt talán az sem, hogy a bor világában egy igazi szakértõ is. Mindenki kedvenc nagypapája nemrég Borkóstoló címmel jelentette meg elsõ lemezét, amelyen sok zenei mûfaj felvonultatásával a bor világát járja körül zenész barátainak segítségével.
"Nagyon szeretem a borkóstolásokon lévõ eleven közeget, az igazán szép és jó borokat pedig megbecsülöm és megsüvegelem. A lemezzel az volt a célom, hogy ezt az egész vertikumot szó szerint körbejárjam, és hogy olyan dolgokról is beszéljek, amirõl nem illik, vagy nem szokás beszélni ezekben a berkekben. Ami errõl eszembe jutott, azt körbejártam, megírtam, zenét kaptam hozzá, és így lett kerek a dolog..." - meséli Várkonyi András.

"A legutolsó szám egy borrapszódia, ami a szõlõvel kezdõdik, aztán pedig a muston keresztül szépen a borig jut el, de van egy olyan dal is, ami kifejezetten a mértéktelen ivásról szól." - mondta el az internetes sztártévé videójában a Barátok Közt sztárja, aki a lemezen lányával is énekel egy duettet. "Magyarországon már nagyon nagy kultúrája van a bornak, de ügyetlenkedések is vannak körülötte. Ha borról és zenérõl van szó, akkor mindig egy asztalcsapkodós, csizmaszáras nóta születik meg, én pedig arra gondoltam, hogy próbáljuk meg ezt az egészet egy kicsit hétköznapibb szemmel megnézni!" - taglalja a zenei korong életre hívásának ötletét az RTL Klub sorozatából Vili bácsi szerepében megismert színész, aki elárulta, hogy a legtöbb dal is egy-egy pohár bor mellett foganat meg.

"Azt hiszem, hogy annak kell szólnia bor ügyben, aki nem csak érintett, hanem ismeri és szereti is azt! Az egész lemez készítése úgy kezdõdött, hogy leszedtem az internetrõl a gödöllõi egyetem komplett borkészítésrõl szóló tananyagát. Ezt leszûrtem a mûfaj szabályai szerint egy papírra, emiatt pedig nem lehet belekötni, mert ezek a dalok valódi tudományos tényeken alapulnak, amelyeket megszíneztem a magam kis humorával!" - mondta Várkonyi András.