2024.04.24. - György

Gyermekbarátnak találta Magyarországot Angelina Jolie

Gyermekbarátnak találta Magyarországot Angelina Jolie
Kitûnõ benyomásokkal, nagyon jó tapasztalatokkal távozik Magyarországról Angelina Jolie, aki itt készítette elsõ szerzõi filmjét. Imádja Magyarországot és szeretne ide visszatérni - jelentette ki a világhírû színésznõ, aki népes családjával, gyermekeivel és élettársával, Brad Pitt-tel Budapesten telepedett le a balkáni háborús dráma forgatásának idejére.

A hatgyermekes édesanya szerint Magyarország jelest érdemel, ha azt kell értékelni, hogy mennyire gyermekbarát.
Mint egy interjúban elmondta: a munka annyira lekötötte, hogy nem ismerhette meg igazán Budapestet, de a hétvégéket a parkokban, az állatkertben és fürdõkben töltötte gyermekeivel, akik nagyon élvezték a programokat. Örömmel említette meg, hogy az egyik budapesti francia iskolába beíratott gyerekeit szeretettel fogadták és a rövid idõ alatt barátokat is szereztek osztálytársaik közül.

Az Untitled Love Story (azaz Cím nélküli szerelmi történet) munkacímen jelzett produkció elsõ forgatókönyvét alig egy éve vetette papírra, amikor ágyba kényszerítette egy influenza - emlékezett Jolie.

"Régóta piszkál, hogy a világ mindig csigatempóban jut el odáig, hogy végre beavatkozzon vagy egyáltalán megértsen egy konfliktust, segítséget nyújtson a rászorulóknak és fölrázza a nemzetközi közvéleményt. A lényege, hogy a háború elõestéjén találkozunk két fiatallal, és látjuk, mivé lehetett volna az életük, ha nincs háború" - magyarázta a film ötletét.

A rendezõnõ nemcsak írásos dokumentumok, híradók, dokumentumfilmek és szakértõk segítségével készült fel a filmre, hanem a térségbõl, az egykori Jugoszláviából válogatta a szereplõgárdát is, és a színészek személyes háborús élményei is formálták a produkciót. Jolie ugyanakkor hangsúlyozta: nem volt szándékában állást foglalni, nem politikai filmnek szánta munkáját, csupán éberségre akart inteni, hogy legközelebb meg lehessen elõzni egy ilyen konfliktust.

A filmet két nyelven, angolul és a szereplõk nyelvén is leforgatták, a forgalmazók javaslatára minden ország maga döntheti el, hogy melyik változatot mutatja be a mozikban - mondta el Jolie, aki Magyarországról Los Angelesbe utazik családjával és ott vágja meg a leforgatott anyagot.

A bemutatóval kapcsolatban annyit közölt a lap kérdésére, hogy elsõsorban a régióra és a szereplõgárdára lesz tekintettel a premier helyszínének kiválasztásakor.