2024.04.23. - Béla

A láb nélküli testépítõ

A láb nélküli testépítõ
Fort Collins - Csodájára járnak egy fiatal fiúnak az amerikaiak. Tyler Carros ugyanis bárkit megszégyenítõ bátorsággal és kitartással éli meg azt, hogy négy évvel ezelõtt egy autóbalesetben elvesztette mind a két lábát. A fiatalember nemrég még egy testépítõversenyen is elindult, ahol bekerült a legjobbak közé.

- Ülhettem volna egész életemben a kerekes székben, és siránkozhattam volna azon, hogy miért épp velem történt mindez. De én egyszerûen örültem annak, hogy élek.
Mesélte a Denver Postnak sugárzó mosollyal Tyler, aki négy évvel ezelõtt épphogy csak megúszta a halált.

- Az utca szélén álltunk az autóm mögött, amikor egyszer csak belénk szállt egy másik, és engem a két autó közé préselt. Egy hétig voltam kómában, kétszer is újra kellett éleszteni, és végül az orvosok hiába küzdöttek, a lábaimat nem tudták megmenteni.

Ám a fiatalember nem adta fel: két év alatt annyira összeszedte magát, hogy a lehetõ legtermészetesebb módon használja a protézisét, nem is beszélve arról, hogy élete álmát is megvalósította: pehelysúlyban elindult egy testépítõ-bajnokságon, a világon egyedüli mozgássérültként.

- Hatalmas büszkeség volt nekem ott állni azok között, akik valóban két saját lábon állnak a földön – jelentette ki a fiú, aki végül az ötödik helyen végzett.

Tyler Carron éli az életét, mint bármilyen normális ember, egy éve még a szerelem is rátalált, és a rendszeres edzés mellett kisegítõ pincérként dolgozik egy étteremben. Azonkívül persze megpróbál segíteni a sorstársain.

- Jó érzés, hogy az életvitelem inspiráció lehet másoknak. Sokan egy ilyen baleset után képtelenek pozitívan gondolkodni, de én segítek neki meglátni a jót a helyzetükben. Ennek az agyban kell eldõlnie. Nincs lábam? Kit érdekel? Van egy életem!