2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Rábukkantak a playmate mumifikálódott holttestére

Rábukkantak a playmate mumifikálódott holttestére
Az egykori playmate egy évvel ezelõtt tûnt el. S nincs egy hete, hogy lakása horror helyszínné vált.

Úgy tûnik, Yvette Vickerst nem kereste senki.

Egy évvel ezelõtt ismerõseinek ugyan feltûnt, hogy Yvette nem ad magáról életjelet, de nem tulajdonítottak nagyobb jelentõséget neki. Miért is, hiszen mi is történhet egy 82 éves nõvel, akinek teste elõtt a 60-as években egész Amerika hevert?
Mi is történhetne egy napjainkra megöregedett, magányosan élõ nõvel? Semmi - gondolták magukban, így aztán nem is igen keresték. Igazuk volt, hiszen Yvette Vickers, Amerika legkeresettebb playmate-je el sem tûnt. Nagyonis megvolt. Saját otthonában hevert. Holtan.

A haláleset - a rekonstrurálás alapján - pedig pontosan egy évvel ezelõtt történt, s a test, amelyre végül nemrégiben a hollywoodi rendõrség rátalált nem bomlott, hanem mumifikálódott. S hogy végül kinek jutott eszébe, hogy a rendõrséget értesítse?
Nos, Vickers szomszédasszonyának, amikor postafiókját ellenõrizte, és végre feltûnt neki, hogy Yvette fiókjának legrégebbi levele is majd egy évvel ezelõtti dátumú.

"A levelek érintetlenek voltak, és megsárgultak - mondta a szomszédasszony. Rossz érzésem támadt, ezért szóltam a rendõröknek."