2024.04.25. - Márk

3 perc alatt 6 kisbabát hozott a világra

3 perc alatt 6 kisbabát hozott a világra
Három perc alatt, császármetszéssel születtek meg Heather Carrol hatos ikrei szombat reggel az egyesült államokbeli Birminghamben. Az édesanya és a csecsemõk mindannyian jól vannak.

A dallasi, harmincesztendõs Heather Carrol már hetek óta a birminghami Brookwood Medical Centerben élt, arra várva, hogy világra hozhassa hatos ikreit. Szombat reggel császármetszés segítségével születtek meg a kicsik, a veszélyes mûveletet pedig ötvennél is több orvos követte figyelemmel.
Az öt kislány és az egyszem kisfiú egészségesen látta meg a napvilágot, a legkisebb hetvenöt dekát nyom, míg a legnagyobb valamivel több mint egy kilogramm. Azóta az édesapának hat csuklópántot kell viselnie, hogy meglátogathassa újszülöttjeit, de keresve sem találni nála boldogabb embert. Pedig lenne miért aggódnia: a családban a hat újszülöttel együtt immár kilenc gyerek van.

- Ma reggel minden tökéletes volt – nyilatkozta a The Birmingham Newsnak.

A kórház szóvivõje szerint az intézmény számára is fontos volt a különleges esemény.

- Történelmi nap ez a Brookwood Medical Center számára. Jól felkészültünk, minden újszülöttet külön csapat vett kezelésbe azonnal a szülés után. Rettentõ büszkék vagyunk a csapatainkra – árulta el a szóvivõ. /borsonline.hu/