2024.04.16. - Csongor

A Facebook-nak köszönheti életét a kisfiú

A Facebook-nak köszönheti életét a kisfiú
Az édesanya ismerõsei vették észre - a feltöltött képek alapján -, hogy a gyermek Kawasaki-szindrómában szenved.

Deborah Copaken Kogan kisfia anyák napján lett rosszul, magas lázzal, feldagadt, kiütéses arccal, gyulladt szemekkel ébredt, ezért azonnal kórházba szállították. Az orvosok antibiotikumot írtak fel a kisfiúnak, akinek az állapota a gyógyszeres kezelés ellenére sem javult. Kezdetben azt hitték, a gyereknek torokgyulladása van, majd, hogy skarlátos lett, ám amikor napról napra romlott az állapota, Deborah a Facebookon kért segítséget ismerõseitõl.
Egy fotósorozatot készített a beteg fiáról, a képeket pedig feltöltötte a közösségi oldalra, ahol nem sokkal ezután a kommentelõk fel is állították a diagnózist: a kisfiú - az akár halálos kimenetelû - Kawasaki-szindrómában szenved.

„Azok a Facebook-üzenetek voltak a katalizátorok. A tény, hogy a barátaim vették a fáradságot, vállalták a kockázatát, hogy felhívjanak, és azt mondják: "Sajnálom, hogy fájdalmat kell okoznom, de szerintem ez Kawasaki-szindróma", egy csoda volt" – mondta a CBS-nek az édesanya, aki nem gyõz hálálkodni ismerõseinek, hiszen a kisfiú szerencsére már teljesen felépült.