2024.04.16. - Csongor

Saját halálhírét keltette - nem akart nyolc gyermeke után fizetni

Saját halálhírét keltette - nem akart nyolc gyermeke után fizetni
A 25 éves Keith MacDonald minden bizonnyal a világ legéretlenebb apukája: nyolc nõtõl nyolc gyereke van, de már úton van a kilencedik. Hét további nõ szintén apasági pert akasztott a nyakába, de tárgyalások még nem zárultak le.

Érthetõ tehát, hogy a srác kissé besokallt. Keith 15 évesen lett elõször apa, azóta pedig minden évben született egy gyereke egy-egy nõtõl, akivel csak rövid ideig járt együtt. A bíróság nyolc esetben már minden kétséget kizáróan bizonyította az apaságot, ezért heti öt fontot (kb. 1500 Ft-ot) kell fizetnie minden csemetéje után.
Csakhogy Keihnek nincs állandó munkája, a segélyeket és az alkalmi munkákból származó pénzt pedig sörre, játékgépekre, cigarettára és újabb nõk meghódítására költi.

Úgy érezte tehát, hogy az éhes szájak csak hátráltatják a szórakozásban. Mivel azonban élete kissé komplikálttá vált, a lehetõ legjobb, ha kilép belõle. Rendkívül "érett" módon kezelte a felelõsségvállalás témakörét: írt egy sms-t lakótársa telefonjáról: "Gondoltam, elmondom, hogy Keith meghalt, pénteken hagyott el minket", majd az összes anyával a Facebookon keresztül tudatta saját halálhírét, "legjobb barátja" nevében.

Az egyik anya - aki Keith klilencedik gyerekével várandós - furcsállotta, hogy Keith egyik napról a másikra meghalt, ezért felhívta a "jóbarát" számát, aki persze soha nem vette fel a telefont. Ezek után a rendõrség és a kórház számának tárcsázása következett, ám ott sem tudtak semmit Keith MacDonald állítólagos haláláról. Két hétig gyászolt és kutakodott a nõ, míg végül maga Keith vette fel vele a kapcsolatot.

"Bocsánatot kért, azt mondta, annyira komplikálttá vált az élete, hogy szeretett volna kilépni belõle. Mondtam neki, hogy õ tette ilyenné. Egy nappal késõbb már a rendõrségnek is azt mondta, hogy én terjesztem a halálhírét, hogy pénzt szerezzek... hihetetlen ez az ember, soha többet nem akarok hallani róla" - mondta Clare Byrant, aki 2012 májusra várja második gyerkõcét Anglia legfelelõtlenebb apukájától.