2024.04.18. - Andrea, Ilma

Részeg fiatalok a brit éjszakában - fotókkal!

Részeg fiatalok a brit éjszakában - fotókkal!
Megdöbbentõ felvételeket készített 2011 szeptemberében a részeg walesi fiatalokról egy lengyel fotós a cardiffi éjszakában. Maciej Dakowicz magukból kivetkõzött, eszméletvesztésig lerészegedõ briteket kapott lencsevégre.

Magukért beszélõ fényképeket készített a cardiffi éjszakáról egy 34 éves lengyel fotós, Maciej Dakowicz, aki korábban a walesi városban tanult. Összeállítása akár egy lehangoló rendõrségi dossziéba is készülhetett volna, hiszen élénk részletességgel fedi fel a britek mértéktelen alkoholfogyasztását.
Több képen a cselekvõképtelenségig lerészegedett lányok kúsznak-másznak a földön, mások okádnak, vagy ájultan fekszenek a flaszteren. Szánalmas állapotukban igen sebezhetõek a rossz fiúk számára. Teguilától felhevült hölgyemények pózolnak merev részegen a kamera elõtt, de olyan fotó is készült, ahol egy szétcsapott srác egy csoport részeg csajnak diadalittasan mutogatja a péniszét.

Ugyan a lengyel fotós a jeleneteket Cardiff St. Mary utcáján és a közeli sikátorokban kapta lencsevégre, ugyanilyen képeket bármelyik brit városközpontban készíthetett volna valamelyik hétvégén. Az a legdurvább, hogy amikor a szerzõ felfedte fényképeit a francia Perpignanban a Nemzetközi Fotóriporterek Fesztiválján, akkor azok nemhogy szégyenérzetet keltettek volna, hanem tapsot, hangos nevetést, és éljenzést váltottak ki az ezerfõs szakavatott közönségbõl.

A Cardiff After Dark címû portfólió a szakértõk szerint egy gyönyörûen megragadott reális portré a modern Nagy-Britanniáról. A szerzõ, Dakowicz elárulta, szülõvárosában, Bialystokban sosem tudott volna hasonló képeket készíteni.