2024.03.29. - Auguszta

Hihetetlen - feltámadt a halott kisfiú - hála az orvosoknak

Hihetetlen - feltámadt a halott kisfiú - hála az orvosoknak
40 percig volt halott az a két éves román kisfiú Arizonában, akit az orvosok mesterséges hipotermiával (lehûtéssel) hoztak vissza. Caleb Teodorescu a ház udvarán lévõ medencébe fulladt bele, édesanyja, Mihaela már a vízben talált rá.

"Sírtam, és kiabáltam, hogy az Isten nem veheti el tõlem", számolt be az anya azokról a pillanatokról. A szomszédok segítségével a kómában lévõ kisfiút kórházba vitték, ahol lélegeztetõ gépekre kapcsolták. "Szó szerint meghalt", mondta a Corey Philpot, a glendale-i Banner Thunderbird Medical Center kórház orvosa
Az orvosok úgy döntöttek, mesterséges hipotermiával megpróbálják visszahozni a két éves Caleb Teodorescut. A kisfiú testét nulla Celsius fokra lehûtötték, és hibernáláshoz hasonló állapotban tartották, hogy megelõzzék az agykárosodást. 24 óra eltelte után fokozatosan elkezdték felmelegíteni a testét. Az eljárás négy napig tartott, az orvosok pedig örömmel állapították meg, hogy Caleb szíve helyrejött.

Az ötödik napon a fiú már mozogni kezdett, majd kinyitotta a szemét is, egyszóval magához tért. Az apa, Ovy Teodorescu elmondta, az orvosok szerint is kész csoda, hogy a kisfia visszatért halottaiból.