2024.03.29. - Auguszta

Megvolt az Eurovíziós Dalfesztivál elsõ elõdöntõje

Megvolt az Eurovíziós Dalfesztivál elsõ elõdöntõje
Magyarország dalát keresték, amely képviseli hazánkat az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. A háromfordulós válogatás elsõ részét az m1 és a Duna World élõben közvetítette.

Az MTVA és a Magyar Televízió felhívására több mint kétszáz dal érkezett be, a legjobb húszból szakmai zsûri és a nézõk választják ki A Dalt, Magyarország versenydalát a májusi, Azerbajdzsánban megrendezendõ Eurovíziós dalfesztiválra. A képen 2009-es magyar eurovíziós produkcióban is részt vevõ Heincz Gábor "Biga" énekli Learning To Let Go címû számát Eurovíziós Dalfesztivál hazai elsõ elõdöntõjén.
Molnár Ferenc Caramel megöleli Tóth Gabit 2012. január 28-án az 57. Eurovíziós Dalfesztivál hazai elsõ elõdöntõjén. Az MTVA és a Magyar Televízió felhívására több mint kétszáz dal érkezett be, a legjobb húszból szakmai zsûri és a nézõk választják ki A Dalt, Magyarország versenydalát, amely képviseli az országot a bakui nemzetközi megmérettetésen május 22. és 26. között.

MTI Fotó: Mohai Balázs


Tóth Gabi (b), Molnár Ferenc Caramel (b2), a Compact Disco együttes tagjai és Heincz Gábor "Biga" (j), az 57. Eurovíziós Dalfesztivál hazai elsõ elõdöntõjének továbbjutó versenyzõi állnak a színpadon 2012. január 28-án.

MTI Fotó: Zih Zsolt


A 2011-ben a hazai elektronikus zenei produkciója kategóriában Fonogram-díjat kapott Compact Disco énekli Sound of Our Hearts címû számát 2012. január 28-án az 57. Eurovíziós Dalfesztivál hazai elsõ elõdöntõjén.

MTI Fotó: Zih Zsolt


Egy televíziós tehetségkutató felfedezettje, Kállay-Saunders András énekli I Love You címû számát az 57. Eurovíziós Dalfesztivál hazai elsõ elõdöntõjén.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán


Rakonczai Viktor zeneszerzõ, korábbi eurovíziós versenyzõ, Wolf Kati énekesnõ, az Eurovíziós Dalfesztivál tavalyi magyar versenyzõje, Rákay Philip, az m1 és az m2 intendánsa, valamint Csiszár Jenõ rádiós és televíziós mûsorvezetõ (b-j), az 57. Eurovíziós Dalfesztivál hazai elõdöntõjének négytagú szakmai zsûrije bírálja a produkciókat.

MTI Fotó: Zih Zsolt