2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Rakonczayék megvezettek mindenkit?

Rakonczayék megvezettek mindenkit?
Elõkerült Rakonczay Gábor elveszettnek hitt kenuja. Tegnap délután érkezett a hír, hogy egy francia vitorlás megtalálta a Vitézt és sikerült is bevontatniuk az azori-szigeteki kikötõbe. A sportoló ma már indul is haza az Azori-szigetekrõl, ahol a hazaszállítást szervezte. A netes fórumozók szerint sok furcsaság utal arra, hogy kamu volt a nagy út. Sokan úgy vélik, a sportoló óceánátevezésével nem stimmel valami. Mint ismert: Rakonczay Gábor a világon elsõként egyedül kenuzta át az Atlanti-óceánt úgy, hogy közben egy borulás után eltûnt, majd másfél hónapig nem adott életjelet.
Kikötése után Rakonczay és felesége hazaindult, míg a Vitéz nevû kenut Szeremley Huba vontatta volna vissza. Ám a borász viharba került, ezért a kenut levágták és sorsára hagyták.


Bár Rakonczay másfél hónapig evezett, hajóval nem tudta felvenni a kapcsolatot. Ezért állítják a fanyalgók: meglepõ, hogy egy hónappal a Vitéz eltûnése után az üresen sodródó, irányítatlan kenut viszont kiszúrja egy jacht. A Facebookon alapított Rakonczay-kételkedõk csoport tagjai szerint más is utal rá, hogy meg sem történt az átevezés. Találgatják, mekkora volt az esély a kenu megkerülésére.Azt is beszédesnek tartják, hogy a két hónapos evezés ellenére Rakonczay egyetlen gramm izmot sem szedett fel. Rakonczayt az internetes fórumon antiguai vendéglátója is védelmébe vette, akivel Gábor májusban közösen mutatkozott egy debreceni elõadásán. A lány szerint az õsszel megjelenõ könyv majd megmagyarázza a vitás kérdéseket.