2024.04.25. - Márk

Genetikai csodaként tartják számon a kétpetéjû ikreket

Genetikai csodaként tartják számon a kétpetéjû ikreket
Genetikai csodaként tartják számon a hétéves Kiant és Remeet. Az angol fekete-fehér kétpetéjû ikrek, az édesanyjuk szerint akár az egyenlõség jelképei is lehetnek. Kian és Remee 2006 áprilisában született, egyetlen perc különbséggel. Az édesanyjuk, Kylee Hogdson elõször nem akart hinni a szemének, amikor a karjaiba vette újszülött lányait. Az asszony nem értette, hogyan lett fehér az egyik gyermeke. Aztán kiderült, hogy mindkét szülõ rendelkezik fehér felmenõkkel, és ilyenkor egymillió esetben egyszer elõfordulhat, hogy két fekete bõrû embernek, fehér babája szülessen.
Az évek múlásával Remee bõre még világosabb, Kiané pedig sötétebb lett. Ezen kívül mindenük hasonlít. – Az emberek mindig megkérdezik tõlem, miért öltöztetem a gyerekeim egyforma ruhába. Erre azt szoktam válaszolni, hogy azért, mert ikrek, aztán hagyom, hogy feldolgozzák az információt. A szomszédainkon és a közvetlen környezetünkön kívül senki nem hiszi el, hogy Remee és Kian testvérek – mondta nevetve Hogdson.

Az ikreket és a barátaikat természetesen nem zavarja, hogy a két leányzó bõre más színû. A gyerekek sokkal elfogadóbbak, minthogy ilyen kérdésekkel foglalkozzanak. – Remee és Kian, illetve a játszópajtásaik testesítik meg a tökéletes társadalmat, kicsiben. Senki nem zaklatja, vagy csúfolja õket a bõrszínük miatt. Remélem, ez így is marad.