2024.04.25. - Márk

Kisebb orvosi csoda: Kómában szülte meg gyermekét egy 23 éves nõ

Kisebb orvosi csoda: Kómában szülte meg gyermekét egy 23 éves nõ
A 23 esztendõs Emma Mynors akkor került kórházba, amikor tüdõgyulladás következtében elveszítette az eszméletét, és két gutaütést szenvedett.

Két hete volt kómában, amikor terhessége 29. hetében megindult a szülés. Az ápolónõk éppen rutinellenõrzést végeztek, amikor észrevették, hogy a csecsemõ feje megjelent. Enna csodával határos módon természetes szüléssel világra hozta csecsemõjét. Amikor két héttel késõbb magához tért, az orvosok a karjára fektették a kis Amyt, és elmagyarázták neki, mi történt.
Emma így emlékezett vissza a történtekre: "A nõvérek gratuláltak, de nekem fogalmam sem volt, mirõl beszélnek. Arra emlékeztem, hogy férjnél vagyok és van egy fiam, az viszont nem rémlett, hogy terhes vagyok. Nem nyomtam tudatosan, és nem voltak összehúzódásaim, a kislányom mégis ott volt, egészségesen. Olyan volt, mint egy csoda. A testem még eszméletlenül is tudta, mit kell tennie."

A szakértõk szerint ilyen eset tízévente legfeljebb egyszer-kétszer fordul elõ. Kómás állapotban a szülést beindító hormonok aktívak maradnak. A legnagyobb probléma azonban az, ha a nõ nem tud nyomni - Amynek, a kislányának éppen ezért óriási szerencséje, hogy egyáltalán életben van. Anya és lánya egyhónapos kórházi kezelés után végül hazatérhettek essexi otthonukba.