2024.04.20. - Tivadar

Újabb tömeges esküvõ Koreában

Újabb tömeges esküvõ Koreában
Ismét tömeges esküvõt tartottak a Dél-Koreai Egyesítõ Egyházban. Háromezren jelentek meg a szertartáson, úgy tudni, magyarok nem vettek részt.

Szun Mjung Mun tiszteletes, a Dél-Koreai Egyesítõ Egyház alapítója és vezére tavaly elhunyt, ám az általa szervezett, hírhedt tömeges esküvõknek ezzel nincsen végük. Ahogyan tavaly és azelõtt is, újra ellepték a házasulandók az Egyesítõ Egyházban - 70 nemzet és 3000 ember jelent meg a nagy eseményen. Mint elmondták, voltak kínos pillanatok is, akadtak olyanok, akik csak néhány nappal a ceremónia elõtt találkoztak egymással.
Ez pedig nem véletlen, a Mun-féle tömeges házasodás elve alapvetõen, hogy a há­za­su­lan­dók nagy ré­sze az Egye­sí­tõ Egy­ház ré­vén, fény­ké­pek és élet­raj­zi ada­tok alapján kösse össze az életét.

Egy amerikai egyetemista, a 21 éves Jin Davidson például egy ugyancsak 21 éves japán lánnyal, Kotona Shimizuval házasodott össze, és bizony mindketten nagyon feszültek voltak a nagy nap elõtt.

- Nem könnyû a kommunikáció, hiszen egy árva szót sem tudok japánul, a feleségem pedig még alig pötyög egy-két szót angolul - mondta el a fiatal férfi. - De mindketten tudjuk, hogy így még nagyobb kihívás ez az egész, és a hitünk így még erõsebb - mondta el Davidson.