2024.04.20. - Tivadar

Ejtõernyõ nélkül ugrottak ki egy sárkányrepülõbõl a vakmerõ fiatalok

Ejtõernyõ nélkül ugrottak ki egy sárkányrepülõbõl a vakmerõ fiatalok
Repülõ mókusként lavírozott a felhõkarcolók között két kalandvágyó norvég fiatalember Rio de Janeiro belvárosában. Ludovic Woerth és Jokke Sommer ejtõernyõ nélkül, mindössze egy speciális kezeslábasban ugrott ki egy sárkányrepülõbõl a metropolisz felett pár száz méterrel. Vitorlázó repülõként szálldostak és manõvereztek a felhõkarcolók között, amelyet természetesen videón is megörökítettek. A hajmeresztõ mutatvány nem volt teljesen veszélytelen, hisz a magas épületek között meglehetõsen szûk a rés, így elég egy rossz manõver a tragédiához.
Elõször úgy tûnik, a felvétel csak egy szimpla ejtõernyõs ugrást örökít meg; a két fiatalember sisakján lévõ kamera azonban jól mutatja, hogy a pároson egyáltalán nincs ernyõ, és riasztó sebességgel közelítenek a föld felé, az emberekkel zsúfolt utcák irányába.

Amint egyre közelebb kerülnek a brazil fõvároshoz, egy pillanatra úgy tûnik, az egyik ugró egyenesen az egyik felhõkarcolónak fog csapódni. Szerencsére az utolsó pillanatban sikerül kimanõvereznie, és becsusszannia két épület között egy közeli udvarra – ahol már ünneplõ tömeg és zene várja a vakmerõ fiúkat.

Mint kiderült, a párosnak nem volt „repülési engedélye", de el akarták kerülni a kockázatot, és még a légiforgalom megindulása elõtt, hajnali 5:45-kor végrehajtották az akciót. Nem volt semmi gond, az elsõ repülõ 6:05-kor érkezik – mondta egyikük.