2024.03.19. - József, Bánk

1,5 millió forintnyi segélyt kap havonta, mégis folyamatosan panaszkodik az angol nõ

1,5 millió forintnyi segélyt kap havonta, mégis folyamatosan panaszkodik az angol nõ
Évi közel húszmillió forintot kap különféle segélyek címén a háromgyerekes elvált anya, akinek emiatt esze ágában sincs visszamenni dolgozni. Közben nem gyõz panaszkodni, hogy milyen nehéz a sorsa. Sharon Minkin tágas kertes házban lakik egy menõ környéken, drága autót vezet, és a nappaliját egy óriás képernyõs lapostévé uralja. A pazarul berendezett lakásból nem kell eljárnia dolgozni, otthon tölti a napjait, csak a két fehérszõrû kutyáját viszi le sétálni. Idejét amúgy írással tölti: arra vágyik, hogy befutott regényíró legyen, igaz, eddig még egyetlen írása sem jelent meg.
Nagystílû és kényelmes életét az adófizetõk finanszírozzák: havonta több mint négyezer angol font, átszámítva nagyjából másfél millió forintnyi állami segély üti a markát, számolt be a Sun.

A 49 éves nõnek három gyereke van, 19, 18 és 14 évesek, akiknek mindenük megvan, anyjuk mégis elégedetlen. Azt mondja, minden napja kínlódás, mert szörnyû csapdába került: azért nem mehet vissza dolgozni, mert akkor kevesebb pénzük lenne, és a gyerekei nem kaphatnának ingyenes egyetemi helyet.

Sharon korábban ugyancsak hozzászokott a jómódhoz: a válása elõtt olyan luxusvillában élt, amelyben öt fürdõszoba volt, és a legdrágább üzletekbe járt vásárolni. Nagyon nehezen viseli, hogy lejjebb kellett adnia az igényeibõl.

„Lehet, hogy mások élõsködõnek tartanak, de én nem szeretek így élni. Most csak egy fürdõszobánk van, amin folyton összeveszünk, ráadásul kénytelen vagyok a nappaliban aludni, hogy mindhárom gyerekemnek legyen külön szobája. Az ételt sem vehetem meg ott, ahol korábban szoktam, most az Aldiba kell járnom” - panaszkodik Sharon, aki 18 éve nem dolgozik, korábban a pénzügyi tanácsadóként busásan keresõ férje tartotta el.

A nõ azt mondja, elmehetne dolgozni, mert könyvelõként könnyen találna munkát, de akkor nem engedhetné meg magának ezt az életet. „A segély miatt csapdába kerültem - állítja. - Ha elmennék dolgozni, én és a gyerekeim is rosszabbul járnánk, mert a fizetésembõl nem tudnánk ilyen házat bérelni, és az egyetemért is fizetni kellene.

Munkanélküli, egyedülálló anyaként sokkal jobban kijövök az állami segélybõl, ingyen van a fogorvos, a tankönyvek, meg még egy csomó minden. Ha dolgoznék, az összes ilyen dologért fizetni kellene” - jelentette ki Sharon, aki azt mondja, az exférje csak alig fizet egy kis feleség- és gyerektartást, ezért kényszerült arra, hogy segélyért folyamodjon.

Szerinte így is alig jönnek ki hó végére, mire mindent kifizetnek, amire szükségük van - többek közt a kutyakozmetikát…