2024.03.28. - Gedeon, Johanna

190 millió forintos luxuslagzi Kínában

190 millió forintos luxuslagzi Kínában
A délnyugat-kínai Csungking város túl van történelmének legdrágább esküvõjén, amely a hírek szerint 5 millió jüanba, vagyis több mint 190 millió forintba került.

Az elmúlt hétvége nagy eseményére egy fürdõzésre is lehetõséget nyújtó szállodában került sor; éttermében több mint száz asztalra terítettek, asztalonként 10 ezer jüan, vagyis 360 ezer forint feletti értékben. A számlát a võlegény édesapja, Ceng Kuo, egy helyben jól ismert és gazdag üzletember, a Fuxing Doors Industry Group vezetõje állta.
A võlegény édesapja elmondta elmondta: úgy érezte, tartozik fiának, mivel már kis korától távol tanult a családtól, s elfoglaltsága miatt kevés idõt fordított rá.

Az esküvõi bankett méreteit és a külsõségeket illetõen eleinte bizonytalan volt, de késõbb meggyõzte magát, hogy az esemény végül is jó reklám a cégének is. „Két legyet ütöttünk egy csapásra” – mondta elégedetten az idõsebb Ceng, aki szerint a lagzi és az a körüli hírverés „megérte a befektetést”.

Úgy tudni, hogy kétmillió jüant, körülbelül 75 millió forintot áldoztak a fellépõ énekesek és zenészek gázsijára, akik – lévén a család ismerõsei – „baráti áron” szórakoztatták a násznépet. A neves kínai fellépõk mellett ott volt a nigériai születésû, Kínában ugyancsak közkedvelt Uwechue Emmanuel is.

Az esküvõi konvojt húsz luxusautó alkotta, együttes értékük becslések szerint 60 millió jüan volt (2,2 milliárd forint). Volt köztük Rolls Royce, Lamborghini, Bentley, Ferrari és Porsche is.

A fényûzõ esküvõk (és esetenként temetések) híre idõrõl-idõre felbukkan a kínai médiában. Épp egy éve egy Sanhszi tartományi bányamágnás 70 millió jüant költött lányának menyegzõjére. Idén januárban arról cikkeztek az újságok, hogy egy Fucsien tartományi üzletember egymilliárd jüanos (38 milliárd forint) hozománnyal indította el a házaséletben szeretett leányát.