2024.04.18. - Andrea, Ilma

35 év után elõkerült az ellopott pénztárca

35 év után elõkerült az ellopott pénztárca
Soha nem hitte volna, hogy valaha elõkerül a pénztárca, amit egykor egy zsebtolvaj csent el tõle, ám 35 év elteltével a tulajdonos meglepõdve nézte a csaknem hiánytalan bõrtokot.

Mindössze 15 font hiányzott, azon kívül minden ugyanúgy volt benne Richard Lane pénztárcájában, ahogyan 35 évvel ezelõtt, mikor egy tolvaj ellopta tõle. A worchestershire-i Eveshamben élõ férfi nemhogy nem remélte, hogy valaha elõkerül a pénztárcája, de minden bizonnyal már meg is feledkezett róla, amikor váratlanul visszakerült hozzá.
Minden ugyanúgy benne volt a pénztárcában mint 35 évvel ezelõtt, éppen csak a készpénz hiányzott belõle.

A bõr pénz- és irattartót a lakóhelyétõl mintegy 100 mérföldre, St Ivesben találták meg építõmunkások, akik épp egy szabadidõközpont liftjét szerelték és az akna mélyén bukkantak rá a már-már muzeális jelentõségû tárcára. A tartalma a pénzt leszámítva teljesen érintetlen volt: Lane megtalálta benne nemcsak a jogosítványát, a szakszervezeti tagsági kártyát és az edzõtermi belépõjét, de még a tévé-elõfizetési csekket is.

"Ez teljesen elképesztõ, hogy megtalálták! Úgy tûnik, valaki kivette belõle a készpénzt, a többit pedig elrejtette a felvonóaknába" - mondta a meglepett, ám nagyon boldog tulajdonos.