2024.04.23. - Béla

35 éve minden nap egyforma ruhába öltözik az angol házaspár

35 éve minden nap egyforma ruhába öltözik az angol házaspár
35 éve minden nap egyforma ruhába öltözik az angol házaspárHarmincöt éve minden áldott nap egyforma ruhába öltözik az angol Nancy és Donald Featherstone. A házasok így akarják kifejezni, hogy különlegesen szoros kötelék fűzi őket össze. A ruhakészítő Nancy hatszáz egyedi ruhát készített magának és a férjének, Donaldnak, hogy mindig úgy öltözhessenek, akár az ikrek. Ha külön helyen tartózkodnak, akkor telefonon egyeztetik, melyik nap milyen ruhát vesznek fel. Sokkal közelebb érzem magam a feleségemhez így, jó elképzelni, hogy ugyanolyan öltözetben van, mint én - mondta Donald.
– Ha Don valamiért elutazik a városból, akkor hazatelefonál, hogy megbeszéljük, melyik ruhát vette fel, így hozzá tudok öltözni – mesélte a hatvanéves nő.

A 77 éves Donald meseszerűnek tartja kapcsolatát a feleségével, akinek már az első randevújukon megkérte a kezét 1976-ban.
– Két évvel később abból az anyagból készítettem Donnak egy inget, amelyikből magamnak varrtam egy blúzt. Ez hagyomány lett nálunk, és imádjuk, hogy ezzel is megmutathatjuk a világnak az összetartozásunkat.

Korábban a házaspár szerepelt egy dokumentumfilmben, amelyben azt kutatták, mi a tartós házasság titka.
– Ez egy módja annak, ami összetart két embert. Sokkal közelebb érzem magam a feleségemhez így, jó elképzelni, hogy ugyanolyan öltözetben van, mint én. Például, ha kijön elém a reptérre, az olyan, mint egy filmjelenetben két ember egymásra találása, és mindenki messziről is látja, mennyire összeillünk – magyarázta Donald Featherstone.