2024.04.17. - Rudolf

Újabb díjat zsebelt be Barbra Streisand

Újabb díjat zsebelt be Barbra Streisand
Újabb díjat zsebelt be Barbra StreisandA 71 esztendős énekes-színésznőt a New York-i Lincoln Center Filmtársaság tüntette ki. A gálán többek között Bill Clinton korábbi amerikai elnök, Liza Minnelli és Tony Bennett köszöntötte. Streisand azon kevés művészek egyike, aki mind a négy fontos amerikai művészeti díjat, az Oscart, az Emmyt, a Grammyt és a Tonyt is megkapta. A Lincoln kulturális központ Filmtársasága a művésznő negyvenéves filmes pályafutását Chaplin-díjjal jutalmazta. A gálaesten kétmillió dollár gyűlt össze adományokból, amelyet a független filmgyártás támogatására fordítanak.
Újabb díjjal büszkélkedhet Barbra Streisand, így már mind a négy nívós amerikai művész díjat magáénak tudhatja. A Lincoln kulturális központ Filmtársasága a művésznő negyvenéves filmes pályafutását Chaplin-díjjal jutalmazta.
"Amióta az eszemet tudom, parancsolgatónak és önfejűnek tartottak az emberek. Lehet, hogy azért, mert az is vagyok. Háromszoros hurrá a parancsolgató nőknek!" - mondta Streisand a díjat átvéve.

A Filmtársaság 1972 óta rendezi meg éves gálaestjét, amelyen átadják a Chaplin-díjat. A korábbi díjazottak között szerepel Catherine Deneuve, Sidney Poitier, Tom Hanks és Meryl Streep is.
A Filmtársaságot 1969-ben alapították az amerikai és a nemzetközi filmművészet, valamint
a fiatal tehetséges filmesek támogatására. A megrendezett gálaesten a felajánlott adományokból kétmillió dollár gyűlt össze, amit a független filmgyártás támogatására fordítanak.