2024.03.29. - Auguszta

Az egész város az idős pár esküvőjén munkálkodott

Az egész város az idős pár esküvőjén munkálkodott
Az egész város az idős pár esküvőjén munkálkodottAmikor Mira és Bob Graves 1942-ben úgy döntött, alig néhány hónapos ismeretség után összekötik életüket, gyorsan kellett cselekedniük. Nem volt nagy ünnepség, sőt, ha egész őszinték akarunk lenni, még kicsi sem volt. A szerelmespár csak besietett a renói bíróhoz, megkérték, hogy adja őket össze, majd, amikor ez megtörtént, elsiettek. Még egy árva kép sem készült róluk. Sőt, gyűrűt is csak akkor vettek, amikor már tellett rá. Ilyen kezdetekkel éltek le egyetértésben, boldogságban, több mint hetven évet anélkül, hogy az esküvőjük akárcsak egyszer is szóba került volna.
Csak most, 72 évvel később lett téma, amikor öregek otthonába költöztek. Az otthon lakói ugyanis Valentin napján Mirát és Bobot választották meg az est királyának és királynőjének, ennek apropójából megkérték őket, hogy mutassák meg az esküvői fotójukat. De nem tudták, hiszen ilyenjük soha nem volt.


Az otthon egyik dolgozója ezt hallva úgy döntött, szervez nekik egyet. Telefonált néhányat, hogy önkéntes segítséget szerezzen, és nagyon meglepődött, amikor látta, mennyien csatlakoznak a kezdeményezéshez. A város lakói végül 10 ezer dollárt gyűjtöttek össze, amiből egész világra szóló lakodalmat szerveztek az idős házaspárnak.