2024.04.16. - Csongor

A Futótűz lett az év filmje a 2014-es MTV Movie Awardson

A Futótűz lett az év filmje a 2014-es MTV Movie Awardson
A Futótűz lett az év filmje a 2014-es MTV Movie AwardsonAz éhezők viadala második része, a Futótűz tarolt az MTV mozis díjátadóján, nem csak az év filmje díjat hozta el, de a legjobb színésznő és a legjobb színész díját is a film szereplői kapták. Az éhezők viadala regénytrilógia második kötetéből készült film főhősét, Katnisst játszó Jennifer Lawrence, illetve a Peetát alakító Josh Hutcherson elismerésével együtt a film összesen három díjat kapott, vagyis az azt jelképező arany pattogatottkukoricás zacskót kapott. A díjakat a nézők internetes szavazáson ítélik oda kedvenceiknek.
A fiatal felnőttek körében nagyon népszerű Futótűz eddig több mint 850 millió dolláros bevételt hozott (188 milliárd forint) az egész világon, és két folytatása várható még a mozikban.

Zac Efron, a tinédzserek sztárja lett a befutó a legjobb felsőtest szokatlan kategóriájában, a Csajkeverők című filmben tetszett meg a szavazóknak a felsőruházat nélküli alakítása. A díjat is így vette át, közben csókokat szórt a közönségnek.

A legjobb harcért Orlando Bloom vihette haza az arany popcornos zacskót. Ő Legolas szerepét játszotta A hobbit: Smaug pusztasága című filmben, és a díjnyertes jelenetben az orkok hordájával kellett összecsapnia.

A legjobb filmes csók szintén nem mindennapi kategóriájában Will Poulter bizonyult a legjobbnak, a Családi üzelmek című vígjátékban két kollégájával, Jennifer Anistonnal és Emma Robertsszel is váltott emlékezetes csókot.

Az Óz, a hatalmas egyik boszorkájának megformálásáért Mila Kunis lett az év legjobb gonosza. Oscar-díja után itt is nyert Jared Leto, aki a Mielőtt meghaltam című filmben alakított halálos beteg transzvesztitát. A 23. alkalommal megrendezett díjátadón Jonah Hill is átvehette az arany tasakot, őt a Wall Street farkasában nyújtott játéka miatt választották a nézők a legjobb komédiásnak.