rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • A BBC vitte el a tévés BAFTA-díjak oroszlánrészét

 • Share on Tumblr

  A BBC munkái vitték el a televíziós BAFTA-díjak oroszlánrészét a londoni West Enden megrendezett ceremónián.

  loading...

  A legrangosabb brit televíziós szakmai díjak közül 13 elismerést szerzett meg a közszolgálati médium. Többek között a legjobb szituációs komédiasorozat (sitcom) trófeáját is megkapta a BBC2 csatornán futó A kormányrúdnál címû politikai szatíráért. A széria sztárjai, Peter Capaldi és Rebecca Front az újonnan alapított legjobb vígjátéki színész és színésznõ díjait vehették át - számolt be róla a Variety.com.

  A legjobb színésznõ díját a hatvan esztendõs Julie Walters nyerte el a Channel 4-en vetített Mo címû drámában nyújtott alakításáért. A dráma Mo Mowlam néhai munkáspárti politikus életét idézte fel. Walters játékát hatodik alkalommal díjazta a Brit Film- és Tévémûvészeti Akadémia (British Academy of Film and Television Arts - BAFTA), ezzel a testület történetének legelismertebb film- és tévészínésznõje lett.

  Kenneth Branagh elõször kapta meg a legjobb színész díját televíziós alakításért. A 49 esztendõs sztárt a Wallander címû sorozat svéd detektívjének szerepében ismerték el.

  A Palladiumban megrendezett estén a Britain's Got Talent tehetségkutató mûsor is elnyerte elsõ BAFTA-díját a legjobb szórakoztató program kategóriában. Simon Cowell, a mûsor alkotója és sztárítésze különdíjban részesült televíziós munkásságáért.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Levéltják a NATO-csapatok fõparancsnokát

  Az amerikai védelmi minisztérium leváltja David McKiernan tábornokot, az Afganisztánban állomásozó amerikai és NATO-csapatok fõparancsnokát.

  McKiernant kevesebb mint egy éve nevezte ki a posztra az elõzõ amerikai elnök, George Bush.

 • A nõkért folytatott harc a férfiak veszte

  A tudósok már régóta tudják, hogy a nõk várható élettartama hosszabb a férfiakénál, most már azt is, hogy miért: mindennek a szex és a hódítás az oka.

 • Véresre harapta kisbabáját

  Kómás állapotban szállítottak kórházba egy mindössze két hónapos csecsemõt Romániában, akit saját anyja harapott véresre és vert meg brutálisan.

 • Szakálla és bajsza nõtt az énekesnõnek (fotóval!)

  Új háza elõtt várták a fotósok Susan Boyle-t. Úgy tûnik, nem várt „vendégeket” a brit tehetségkutató mûsorban híressé vált énekesnõ, mert „kihagyott” egy kozmetikai kezelést.

 • Munkanélküli-tanácsadás kocsmában

  A hideg és meleg italok mellett új szolgáltatást nyújt egy berlini sörözõ: a bárpult mellett külön pultnál tanácsokat kaphatnak a tartósan munkanélküliek.

 • Kínzó ítélet: 422 év börtön

  New York - 422 év börtönre ítéltek egy férfit az Egyesült Államokban, amiért rendkívüli szadizmussal megkínzott és meg akart ölni egy egyetemista lányt, ám a nõ hihetetlen életerõvel megmentette magát és túlélte a borzalmakat.

 • Tüntetés követte a U2 dublini koncertjét

  Utcai tüntetésbe kezdtek a feldühödött dublini lakosok a U2 együttes fellépését követõ színpad lebontási munkálatainak egész éjszakán át tartó hangzavara miatt.

  A U2 koncertszervezõinek tervei szerint a Claw címû turné díszleteivel megrakodott mintegy ötven teherautó már kedden felkerült volna egy Nagy-Britanniába tartó kompjáratra, az éjjeli hangzavar miatt a stadion elõtt tüntetõ dubliniak azonban alaposan keresztülhúzták számításaikat.

 • Karambolozva érkezett a rendõrségre a karambolért berendelt

  Bridgeport - A rendõrség garázsában is karambolozott egy olyan férfi az Egyesült Államokban, akit karambolozás miatt rendeltek be kihallgatásra.

 • Paris Hilton, úgy érzi, hogy felnõtt!

  Paris Hilton úgy érzi, Benji Maddennel folytatott kapcsolatának köszönhetõen végre felnõtt.

  A 27 éves hotellánc-örökösnõ errõl az amerikai People magazinnak beszélt a San Diego-i Nemzetközi Képregény-találkozón, ahová új filmjének, a "Repo! The Genetic Opera" címû horror-musicalnek a népszerûsítésére érkezett.

  "Azt hiszem, egész életemben úgy éltem, mint egy tinédzser, és nem igazán vállaltam a felelõsséget" - mondta a mára médiasztárrá tett örökösnõ.

 • Forradalom a borotválkozásban: a gyémántpenge

  Egy német kutatócsapat olyan borotvapengét fejlesztett ki, amely jóval élesebb és hosszabb életû minden eddigi pengénél - a borotválkozásban ezáltal minõségi ugrás következhet be.

 • WC-csészét kapott ajándékba Csehország szófiai nagykövete

  WC-csészét kapott ajándékba pénteken Csehország szófiai nagykövete, utalásul arra a cseh európai uniós soros elnökség keretében Brüsszelben kiállított mûtárgyra, amely Bulgária térképét balkáni WC-formában ábrázolta.

  Egy civil szervezet adta át a WC-kagylót a nagykövetnek, amikor éppen a cseh EU-elnökség prioritásait taglalta a BTA bolgár hírügynökség szerint.

 • Válságban van Justin Timberlake és Jessica Biel kapcsolata!

  Feltehetõleg válságban van Justin Timberlake és Jessica Biel kapcsolata. Ennek oka pedig Jessica folyamatos féltékenysége, ami nem alaptalan, hiszen több szemtanú is állítja, Justin nemrégiben félrelépett.

 • Betiltotta a Gandhi képével díszített luxus töltõtollak forgalmazását az indiai bíróság

  Betiltotta a Mahatma Gandhi indiai politikus képével díszített luxus töltõtollat egy indiai bíróság.

 • Újra szakított Rihanna és Cris Brown

  Rihanna és Chris Brown újra külön utakon járnak – ezt maga a rapper mondta el egy ausztrál rádióműsorban. Mindketten saját dolgukkal foglalkoznak, a személyes és szakmai kötelezettségek álltak kapcsolatuk útjába.

 • Ez tud valamit - 11 évi együttélés után az esküvõn mondott nemet

  Róma - Tizenegy évi együttélés után határozták el, hogy összeházasodnak, de az esküvõ pillanatában kiderült, hogy elsiették a dolgot.

  A 38 éves Demis Berto nemmel felelt, amikor a pap feltette a kérdést, hogy óhajtja-e feleségül 39 éves menyasszonyát.

 • Részegen vonult börtönbe az ittasságért elítélt férfi

  Részegen vonult a börtönbe egy ifjú az Egyesült Államokban, hogy leülje korábbi részegsége miatt kiszabott börtönbüntetését. Ami miatt majd ismét ülni fog.

  Most nem fog hosszan raboskodni, mindössze három napra ítélte a bíró. Viszont - nem a nagy siker miatt - sorozat lesz belõle, mert részeg megérkeztével újabb eljárás indul ellene. Az elsõ is közterületi ittasság miatt kezdõdött a 19 éves ifjú ellen.

 • Fülöp herceg nem lõ fácánt a szíve miatt

  Nem a madarak sajnálata vezérli, hanem orvosai intelme. A 90 éves herceg nemrégiben érelzáródás miatt kórházba került, ahol egyik létfontosságú artériáját kitágították fémcsövecskével - úgynevezett sztenttel -, amely elmozdulhat a puskatus visszarúgásától.

 • Egy németjuhász kutya fogadta örökbe a talált csecsemõt

  Akárcsak Kipling meséjében, csodával határos módon menekült meg Argentínában egy magára hagyott újszülött. Egy németjuhász kutya találta meg a csecsemõt, fogával megragadta és saját kicsinyei mellé vitte be a kutyaólba melegedni.

  A történet Abastosban esett meg - írja az Il Giornale - ötven kilométerre az argentin fõvárostól. Az ismeretlen anya, miután megszülte gyermekét, otthagyta egy szántóföldön, õ pedig elmenekült a helyszínrõl.

 • Hisztizett a Spice Girls

  Az együttes tagjai csak díjért cserébe lépnek fel a Brit Awardson. A világ egyik legismertebb lánybandája – amelynek tagjai már asszonykorba léptek –, úgy tûnik, sokadik dackorszakát éli.

 • Mobiltelefonokat loptak 50 millió Forint értékben

  Egy éven át loptak mobiltelefonokat egy szombathelyi multinacionális cég alkalmazottai és külsõs dolgozói.

 • Belefulladt egy horgász a Hernádba!

  Belefulladt egy horgász a Hernádba, feltehetõen ittasan. A holttestét vasárnap találták meg a folyóban.

  Felsõdobsza térségében, a Hernádon három férfi horgászott. Ketten közülük hazamentek, a harmadik azonban tovább maradt. Feltehetõen ittas volt és belecsúszott a folyóba. Holttestét az encsi tûzoltók emelték ki a folyóból Felsõdobsza és Hernádkércs között.

 • Vámpírsztár házasság

  Egybekelt a hét végén Anna Paquin és Stephen Moyer. A Tru Blood - Inni és élni hagyni címû vámpírsorozat hozta össze õket.

 • A korházas tv-sorozatok károsak?

  Azoknak az eleve kudarcra ítélt újraélesztési kísérleteknek, amelyektõl hemzsegnek a kórházas tv-sorozatok, megvan a következményük: a törzsnézõk félnek az igazi egészségügyi intézményektõl - derítette ki egy német felmérés.

  A német sebészszövetség kutatása szerint a nagy kórházas sorozatfogyasztók orvosi kérdésekben az átlagosnál rosszabbul tudják megkülönböztetni a kitalált és a valós elemeket.

 • Fehérnemû nélkül Jessica Simpson

  Nem mindennapi "baleset" történt Jessica Simpsonnal a minap. A világbulvárt bejárt képek szerint a mûvésznõ öltöztetõje nem volt a topon...

  A Goog Morning Amerika felvételén ugyanis kicsit rövidebbre sikerült Jessica miniszoknyája és a mûsor közben kivillant a színésznõ popsija.

  A paparazzik gyorsan kattogtatták a gépeket. Mindez azonban hagyján, ugyanis olyan fotók kerültek be a sajtóba, amelyekrõl nem lehet eldönteni, hogy Jessica viselt-e tangát, avagy nem?

 • Elárverezik Marilyn Monroe kávézóasztalát és Elvis Presley gyógyszeres üvegcséit!

  Elárverezik Marilyn Monroe kávézóasztalát és Elvis Presley gyógyszeres üvegcséit, de a júliusi aukción más kincsekre is lecsaphatnak a vevõk.

  Marilyn Monroe kisasztala mellett a filmcsillag ruhái, dedikált fotói, de még brentwoodi házának darabjai is kalapács alá kerülnek. Elvis Presley rajongói a zenész ékszereire, könyveire és egyéb tárgyaira licitálhatnak, amelyeket orvosára, George Nichopoulosra hagyott.

 • Titkos esküvõt tartott Blake Lively és Ryan Reynolds

  Teljesen titokban házasodott össze a Pletykafészek sztárja és Ryan Reynolds.

 • Sokan agresszívak és exhibicionisták - Önimádóak a mai fiatalok?

  Ezek a mai fiatalok...- Ez a félmondat gyakran felhangzik az idõsebbek szájából. De vajon tényleg olyan szörnyû a mai ifjúság? A Nyugat-Ontariói Egyetem kutatói erre a kérdésre keresték a választ.

 • Britney Spears újra szingli!

  Britney Spears újra szingli! Véget ért a sztár hosszú - egy éven át tartó - románca Jason Trawickkal, aki hosszú ideig nem csak a társa, hanem a menedzsere is volt. A pár állítólag rengeteget veszekedett.

 • Jurassic Park 4

  “Nos, elkezdjük a Jurassic Park 4 munkálatait. És teljesen más lesz, mint amit eddig láttak. Szakítunk azzal, ahogyan az elsõ hármat bemutattuk, egy egészen új trilógiát vezetünk fel a negyedik résszel. Ez minden, amit elárulhatok.” - nyilatkozta Joe Johnston, akinek legújabb filmje a Farkasember hamarosan a hazai mozikba is látható lesz.

 • Megdöntötték a leghosszabb rádiómûsor világcsúcsát!

  Egy német lemezlovas megdöntötte a leghosszabb rádiómûsor világcsúcsát, azaz egyfolytában egy héten át cserélgette a bakeliteket.

  Egy hannoveri rádió munkatársa, bizonyos Dominik Schollmayer egyik reggel elindította mûsorát, és egy hét múlva fejezte be, azaz 169 órán át volt élõ adásban egyfolytában. Ezzel egy órával megdöntötte a korábbi világcsúcsot, amelyet egy olasz lemezlovas állított fel.

loading...