rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Magyarország is indul a 2010-es riói hajléktalan foci-vb-n

 • Share on Tumblr

  Magyarország is részt vesz szeptemberben a 8. Hajléktalan Világbajnokságon a brazíliai Rio de Janeiróban.

  loading...

  Magyarország 64 más ország csapatával együtt vesz részt szeptember 19. és 26. között az egy hétig tartó labdarúgótornán a copacabanai tengerparton, hogy legyõzze a szegénységet és a hajléktalanságot - közölte Rákos András, a magyarországi válogatottat szervezõ Oltalom Sportegyesület elnöke az MTI-vel.

  A copacabanai strandon 5 ezer fõ befogadására alkalmas utcaifoci-stadion épül 3 pályával. A nemzetközi bajnokságon több mint 30 ezer hajléktalan képviseli saját országát, a versengésen 16 nõi csapat is lesz. Magyarország eddig 4 Hajléktalan Világbajnokságon indult, és jelenleg összesítésben a 20. helyen áll.

  Az elsõ Hajléktalan Világbajnokságot 2003-ban rendezték Grazban, ahol 18 csapat találkozott, öt évvel késõbb már 56 nemzet csapata vett részt a bajnokságon Melbourne-ben. Itt rendezték meg elsõ alkalommal a Nõi Kupát, valamint 30 utcaifoci-programot, hogy felhívják a figyelmet a hajléktalanságra egész Ausztráliában.

  A Hajléktalan Világbajnokság elsõként ért el gyökeres változást a hajléktalanok életében. A játékosok 73 százalékának javulást mutatott az élete, letették a drogokat, az alkoholt, munkát vállaltak, tanultak, otthont teremtettek, felvették a kapcsolatot a családjaikkal, játékosokká, edzõkké váltak, és olyan szociális vállalkozásokba kezdtek, amelyek más hajléktalan embereknek segítenek, hogy õk is változtatni tudjanak az életükön - olvasható a közleményben.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Négyszeresére drágult a patkányhús Kambodzsában

  Több mint négyszeresére drágult az ínyencfalat az idén Kambodzsában.

  Éves szinten 37 százalékos volt az általános drágulási ütem - a központi bank legfrissebb becslése szerint -, a patkányhús kilója pedig már 100 forintnyi összeg közül jár, holott tavaly még csak 24 forintnyit kértek el a piaci árusok a bontott patkányért.

  A legkapósabb persze a "szabad tartásban" nevelkedett mezei patkány, amely fokhagymával ízesítve igen népszerû csemege lett az ázsiai országban.

 • Sztárkátyúk Bulgáriában

  Kátyúfotózási és névadási vidám pályázatot hirdetett meg Bulgáriában a legnézettebb tévécsatorna.

 • A gazdájával kezdett a kanos bika

  Wies Dlugie - Tehénnek nézte gazdáját egy kanos bika, és olyan heves ostromba fogott, hogy az idõs ember alig tudott elõle elmenekülni.

  A kéjsóvár állat bizonyára megérezte rajta a tehenek szagát, és azonmód rárontott a 68 éves férfira. "Letépte a ruháit, és körbekergette, taszigálta a mezõn" - mesélte a lengyel tejfarm tulajdonosának lánya.

 • Az õsember is tudott diót törni!

  A legfrissebb antropológiai kutatások szerint (valószínûsíthetõ) õseink egyikének, az Australopithecus africanusnak már 2,6 millió évvel ezelõtt ment a diótörés, ezzel az ínséges idõkben való túlélés esélye növekedett.

  A Bécsi Egyetem antropológusai egy (csak Mrs. Plesként emlegetett) nõi Australopithecus africanus koponyáját rekonstruálva, majd azt egy három dimenziós modellbe átültetve jutottak a felfedezésre - amelyet az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) ismertettek.

 • 66-os cipőt hord a világ legnagyobb lábú embere

  A világ legnagyobb lábára készített cipőket visz magával Dél-Amerikába egy német cipész. Az észak-rajna-vesztfáliai Georg Wessels 66-os félcipőket, szandálokat és munkacipőket készített a világ legnagyobb lábú fiújának.

 • Darabonként öt forintért adta el autóbuszait a Pécsi Közlekedési Zrt.

  Darabonként öt forintért adta el autóbuszait a helyi járatú buszközlekedést biztosító Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. egy egymillió forint jegyzett tõkéjû cégnek.

  Ha ez igaz, s az autóbuszokat a PK Zrt. az eladás után visszabérli a többek közt a pécsi közlekedési társaság tulajdonában álló cégtõl, a PK Busrent Kft.-tõl, az akár a hûtlen kezelés alapos gyanúját is felvetheti a lap által megkérdezett jogász szerint.

 • Kiraboltak egy lottózót a XX. kerületben!

  Kiraboltak egy lottózót a fõvárosban, a XX. kerületi Kossuth Lajos utcában. A 40 év körüli, bajuszos, baseball-sapkát viselõ férfi késsel fenyegette meg az alkalmazottat, aki átadta neki a lottózó bevételét. A férfi ezt követõen elmenekült a helyszínrõl.

 • Chris Brown szeret a közutálat tárgya lenni

  Chris Brown szeret a közutálat tárgya lenniChris Brown élvezi, hogy ő lehet a közutálat tárgya az embereknél. A rappert nem zavarja, hogy mindenki negatívan áll hozzá, fura módon élvezi ezt a helyzetet. Fura dolgot tweetelt egyik nap Chris Brown. A rapper pár évvel ezelőtt megverte akkori barátnőjét Rihannát. A széptvert énekesnőről készült rendőrségi felvételek bejárták a sajtót, és Brownt próbaidőre és közmunkára ítélték. A rapper megpróbált újra visszakerülni a zenei életbe, de egykori pályatársai elfordultak tőle. Agresszióját még mindig nem tudja rendesen levezetni, ezért pár havonta összetűzésbe kerül valamelyik hírességgel.

 • Bûntény helyett régészeti felfedezés

  Puerto Rico - Hulla megtalálása helyett régészeti felfedezést tettek a Puerto Ricó-i rendõrségi búvárok, akik Luquillo városánál merültek a mélybe egy lehetséges gyilkosság áldozatai után kutatva: egy XVII-XVII. századi hajóroncsra, egykori legénysége csontjaira, valamint tárgyi emlékekre bukkantak.

  A rendõrséget egy helyi halász riasztotta azzal, hogy emberi csontokra bukkant. A búvárok a tengerfenéken hat különbözõ helyen tüzérségi ágyúra, kardra, fa- és láncdarabokra, üvegekre, egy aprócska ezüstkeresztre, egy medáliára II Izabella felirattal, valamint emberi csontokra bukkantak.

 • A rendõr anyósa ellopta a veje rendõrautóját!

  Járõrkocsikázásra szottyant kedve egy rendõr anyósának meg a feleségének, ezért "elkötötték" a családfõ rendõrautóját, aminek letartóztatás lett a vége és kilépés a rendõrségtõl.

  Utóbbit természetesen a 44 éves családfõ cselekedte, aki 21 évet szolgált seriffhelyettesként a floridai Polk megyében, és az eset miatti szégyenében önként lemondott. Anyósa és neje jármû- és fegyverlopás miatt felel majd. Egy harmadik embert is letartóztattak, õ csak utasként csücsült hátul a járõrautóban.

 • Pink smink nélkül

  Az énekesnõt vásárlás közben kapták lencsevégre - ha nem lett volna odaírva, hogy õ az, meg sem ismerjük...

 • Britney húga megint terhes!!!

  Három hónappal elsõ gyermeke születése után újra gyermeket vár Jamie Lynn Spears - tudta meg a National Enquirer.

  Britney Spears 17 éves húgát sokkolta a dolog, õ ugyanis azt hitte, hogy szoptatás alatt nem lehet teherbe esni. Jamie Lynn állítólag nem hogy nem örül, hanem halálosan kétségbe van esve az újabb, nem várt terhesség miatt.

  "Jamie Lynn nyolchetes terhes, és teljesen ki van borulva emiatt, akárcsak az édesanyja. Még nem döntötték el, hogy mi legyen" - mondta a lapnak a tinilány egyik közeli ismerõse.

 • Három hétig volt saját fürdõszobájának foglya

  Három hétig volt fürdõszobájának foglya egy 69 éves nõ Franciaországban és csupán meleg vízen élt.

 • Christina Aguilera leszbikus kalandjai

  Christina Aguilera nem érte be csupán férjével õ nõkkel is szórakozni akart. A hírek szerint ilyenkor hármasban bújtak ágyba, de elõfordult az is, hogy Christina egymaga hancúrozott a kiszemelttel.

 • Újra összeállt Johnny Depp zenekara

  Újra összeállt The Kids nevû zenekarával Johnny Depp. A színész a banda feloszlása után kezdte filmes karrierjét.

  Egy angol zenei portál cikke szerint a hétvégén két jótékonysági koncert erejéig újra összeállt Johnny Depp zenekara, a The Kids.

  A floridai koncertek bevételei a speciális képzést igénylõ gyermekekkel foglalkozó Dan Marino Foundationt támogatják. A fellépéseken ott volt Johnny felesége Vanessa Paradis és közös kislányuk, Lily Rose is.

 • Jézuska hozza Palotás Petra kisbabáját

  Az RTL Klub mûsorvezetõnõje karácsonyra van kiírva, és korábbi elveivel ellentétben mégis apás szüléssel fogja világra hozni kislányát.

  Palotás német férje Hamburgban él, a szülést követõ másfél évben pedig a mûsorvezetõ is odaköltözik majd, de aztán szeretne visszatérni a képernyõre.

  Úgy tervezik, hogy bébivel mindketten a saját anyanyelvükön beszélnek majd, hogy a kislány mindkettõt megtanulja.

 • Csákánnyal esett neki a traffipaxnak

  Csákánnyal esett neki egy gyorshajtókat fotózó kamerának egy férfi az Egyesült Államokban, hogy megsemmisítse a bizonyítékot maga ellen.

  Nem volt szerencséje. A kamera egy felüljárón van, amely alatt éppen egy motoros rendõr várakozott, és meghallotta a veszett csákányozást az éji csendben. A 26 éves férfi ráadásul csak a kamera védõburkolatát tette tönkre, a kamerát és benne a felvételeket nem.

 • Túlságosan kiütötte magát Kate Moss, a taxiba sem tudott egyedül beszállni

  Túlságosan kiütötte magát Kate Moss, a taxiba sem tudott egyedül beszállniA hét végén Kate Moss a londoni divathét forgatagában merült el: egy bemutató, és az azt követő vacsora után szombaton este a W magazin éjszakai partiján volt jelenése a London Edition szállodában. Hogy ott kivel múlatta az időt, és fogyasztotta teljes átéléssel a pezsgőt valamint a különböző koktélokat, arról nem szól a tudósítás, annyi azonban bizonyos, hogy hajnalban, hazafele tartva már úgy kísérték és segítették be a taxijába, ahol a hátsó ülésen szinte teljesen kiütve hevert. Vasárnapra azonban sikerült annyira összeszednie magát, hogy egy újabb divat show-n jelent meg.

 • Whitney Houston a cigaretta rabja

  Whitney Houston turnéjának sajtósa azt a magyarázatot ajánlotta az énekesnõ gyenge teljesítményére múltkori koncertjén, hogy Whitney nem hajlandó lemondani a dohányzásról. Új albumának népszerûsítése érdekében ausztráliai turnéra indult, de a fellépéseket a kritikusok és a rajongók egyaránt élesen bírálták.

 • Felborult egy méheket szállító teherautó Kanadában

  Kanada legforgalmasabb autópályájánfelborult egy méheket szállító teherautó. A teherautó 330 rekeszben 12 millió méhet szállított, és az autópályára felhajtás közben borult fel Kanada keleti részén. A rovarok befogását segíti, hogy eleredt az esõ - mondta a kanadai rendõrség szóvivõje.

  A méhek nem szeretik az esõt, ezért a teherautó környékén maradnak - magyarázta a szóvivõ. Az autópályát lezárták, és fehér védõruhába öltözött szakértõk próbálták visszaterelni a zavart rovarokat a kaptárokba.

 • Szexi naptárat készített Cheryl Cole

  Cheryl Cole ismét bizonyítékát adta szexi naptárjával, hogy az angol nõk is gyönyörûek.

 • Hírességek a Twitter ellen

  Az elmúlt napokban számost világhírû zenész, színész és tévés személyiség hirdette meg saját digitális halálát és bojkottálják a Twittert.

 • Lilu és Albert Györgyi összeszólalkozott élõ adásban

  Albert Györgyi legújabb párkapcsolata volt a téma a mai Reggeliben.

  A beszélgetés közben a riporter, és a mûsor egyik háziasszonya, Lilu kicsit összeszólalkoztak.

  Természetesen a szerelem volt a téma.

  A riporternõ úgy tarja, hogy több, sikertelen házasságot követõen az ember már nem lelkesedik egy kapcsolat után úgy, mint régen.

 • Rekordot jelentõ 35 millió dollár egy 507 karátos gyémántért

  Rekordot jelentõ 35,3 millió dollárt (7 milliárd forint) fizettek pénteken egy 507 karátos csiszolatlan gyémántért Dél-Afrikában.

 • Összeköltözést tervez Katy Perry és John Mayer

  Nehéz dolga van annak, aki megpróbálja átlátni Katy Perry viharos kapcsolatát aktuális párjával, John Mayerrel. A legutóbbi hírek szerint a két sztár megint együtt van, sõt, mostanra olyannyira komolyra fordult köztük a dolog, hogy már az összeköltözést tervezik.

 • Magaslati faszálló

  Fára telepített szállót tervez építeni egy vállalkozás Svédországban. A vadászok magaslesét és a gyerekek játszókuckóját kombinálva épület az "elsõ fecske" 60 kilométerre a sarkkörtõl. A négyszobás építmény 2010 július 17-én nyílik meg a vendégek elõtt. A cég két további épületet tervez tetõ alá hozni októberre.

 • Ingyenes cirkuszi tanácsadás bohócfóbia ellen

  Ingyenes tanácsadással szolgál bohócfóbia ellen egy cirkusz Nagy-Britanniában. Newentben nyitó John Lawson's cirkusz porondmestere reméli, hogy a segítségnyújtás a bohócokkal szembeni félelem legyûrésében vonzani fogja a közönséget.

 • Sólyom László nem engedi a GYES idõtartamának csökkentését!

  Sólyom László köztársasági elnök nem ért egyet gyermekgondozási segély (gyes) idõtartamának három évrõl két évre csökkentésével, ezért nem írta alá a gyermekek védelmérõl és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényt, valamint az egyes szociális tárgyú törvények módosításáról szóló jogszabályt - közölte Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtökön közleményben az MTI-vel.

 • Visszautasítja a bírálatokat a 16 éves amerikai hajós

  Visszautasította a szüleit ért bírálatokat Abby Sunderland, az a 16 éves amerikai lány, aki egyedül akarta körbevitorlázni a Földet, de az Indiai-óceánon viharba került, és ki kellett menteni.

 • Elton John: Nem elég meleg az American Idol!

  Elton John nem lesz Simon Cowell utódja

  Elton John tökéletes választásnak tûnt Simon Cowell megüresedett helyére az amerikai Megasztárba. Elton ugyanis nem fukarkodik a kemény kritikával és csípõs beszólásokkal. A poplegenda mostanában gyakran tûnik fel meleg rendezvényeken, és úgy tûnik csak ezeken hajlandó részt venni.

loading...