2024.03.29. - Auguszta

Jótékonykodással ünnepelte 45. születésnapját Hugh Jackman

Jótékonykodással ünnepelte 45. születésnapját Hugh Jackman
Jótékonykodással ünnepelte 45. születésnapját Hugh JackmanHugh Jackman születésnapján másoknak segített ajándékot kapni. Mintegy kétmillió dollárt gyűjtött egy előadóművészeket támogató alap javára Hugh Jackman, a 45. születésnapját ünneplő hollywoodi színész jótékonysági gálával. A musical- és akciószerepeiről ismert ausztrál színész a hollywoodi Dolby Színházban szombat este megrendezett születésnapi bulijára 4500 vendéget hívott meg, akiknek azonban fizetniük kellett a részvételért. Hugh Jackman cserébe énekelt, táncolt és az életéből vett történetekkel szórakoztatta a közönséget.
A One Night Only (Egyetlen éjszaka) című előadáson 1,85 millió dollár (403 millió forint) gyűlt össze a Mozgókép és Televíziós Alapítvány számára, amely egészségbiztosítást és egyéb szolgáltatásokat nyújt a szórakoztatóiparban dolgozóknak, illetve az ágazat nyugdíjasainak.

"Ennél narcisztikusabb módon valószínűleg nem ünnepelhettem volna a születésnapomat. A kedvenc dalaimból és életem történeteiből válogattam" - mesélte a sztár, aki az estén feleségének is énekelt, valamint megidézte szülőhazája, Ausztrália zenéjét és képeit.

Előadását, amelynek során legutóbbi Broadway-műsorából is szemezgetett, 17 tagú zenekar kísérte. A programban levetítettek néhány filmklipet, továbbá klasszikus hollywoodi filmek részleteit. Az Ének az esőben egyik híres táncjelenetét is láthatta a közönség.


Hugh Jackman elmondta: azért az alapítványnak szánta az összeget, mert az "fenntartás nélkül, úgy segít, akár egy család".

A Dolby Színház nézőterén a szórakoztatóipar ismert szereplői ültek, köztük a filmcsillag Cybill Shepherd, Bryan Singer rendező-producer, Darren Criss színész-énekes és a dalszerző Carole Bayer Sager. A két és félórás műsor jótékonysági aukcióval zárult: Jackman egy elektromos Fiatot, a Farkas című film kellékei közül egy pár Farkas-karmot és az előadás alatt lecserélt, két átizzadt pólóját bocsátotta licitálásra. Az ingek darabonként 11 ezer dollárért (2,4 millió forintért) keltek el.