2024.04.26. - Ervin

Michael Schumacher életéért küzdenek az orvosok

Michael Schumacher életéért küzdenek az orvosok
Michael Schumacher életéért küzdenek az orvosokSíelés közben súlyos balesetet szenvedett vasárnap Michael Schumacher hétszeres világbajnok Forma 1-es pilóta az Alpokban. Schumacher állapota kritikus, kómában van, az orvosok az életéért küzdenek. Súlyos síbalesetet szenvedett vasárnap délután a franciaországi Meribelnél a 44 éves Schumacher. A baleset körülményeiről egyelőre annyit tudni, hogy a 14 éves fiával síelő Schumacher 11 óra körül a síterep pályán kívüli részén bukott és egy sziklának ütközött, de bukósisakot viselt.
Az elsődleges hírek még arról szóltak, hogy a Forma-1-es pilótát fejsérüléssel szállították kórházba. "A moutiers-i kórházba szállították, de azt nem tudom megmondani, hogy mennyire súlyos a sérülése" - mondta még délután a francia RMC rádióadónak Christophe Gernignon-Lecomte, a helyi síparadicsom igazgatója, aki hozzátette, Schumacher tudatánál volt, de nagyon zavarodott volt, amikor helikopterrel elszállították.

A kórházba szállítás után viszont kiderült, hogy Schumacher sérülése súlyosabb, mint azt először gondolták, a francia média szerint a Forma 1-es világbajnok állítólag agyvérzést kapott, állapota kritikus, ezért átszállították később a Grenoble-i kórházba. Több agyspecialistát is berendeltek a kórházba.

Késő este ezt megerősítette a menedzsere is, aki szerint a világbajnok kritikus állapotban van, kómában fekszik és azonnali idegsebészeti beavatkozásra van szüksége. Az orvosok az életéért küzdenek.