rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Egyetemi tananyag lett Miley Cyrus

 • Share on Tumblr

  Egyetemi tananyag lett Miley CyrusA mostanában merész ruháiról, őrült viselkedéséről és szinte már ikonikus nyelvnyújtogatásáról elhíresült énekesnő már nyári kurzusként is felvehető az egyik amerikai egyetemen. Az egyetem gondolt egy nagyot és a tananyagába illesztette fakultatív tantárgyként Miley Cyrust. A hivatalosan Miley Cyrus: Faj, Osztály, Nem, Média névre keresztelt képzést egyébként Carolyn Chernoff szociológus-professzor tartja a New York közeli egyetemen, ahol egyébként elég mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha ilyen és hasonló kurzusokon szeretnénk részt venni.

  loading...

  A kérdés már csak az, hogy mit lehet tanulni Miley-ügyben? Az egyetem szórólapja szerint a képzés alapját a popkultúra és a tömegmédia adják, valamint részletes elemzések mellett követik végig az egykori Disney-sztár „evolúcióját” egészen a twerkelésig és a meztelen videoklipekig.

  A tananyagban a szociológia mellett olyan ügyekkel is foglalkozhatnak a hallgatók, mint a biszexualitás kérdése, az ismertséggel járó hatalmas stressz hatásai, a hírnév feldolgozása, sőt a lesifotósok magánéletre gyakorolt hatásait is vizsgálhatják.

  Miley Cyrus nem az egyetlen, aki bekerült az egyetemi tananyagba, hiszen a csodaszép Beyoncé is tanulható már! A "Politicizing Beyoncé" (Beyoncé és a politika) kurzus az énekesnő dalszövegit és a fekete feminista mozgalom kapcsolódását vizsgálja, de néhány pontban arra is kitérnek, hogy B hogyan építi és alakítja saját imidzsét, vagyis a self management témakörét is boncolgatják.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • HIV-negatív a dél-afrikai elnök

  Negatív lett Jacob Zuma dél-afrikai elnök AIDS-tesztje. "Alaposan átgondoltam, és úgy döntöttem, az eredményt minden dél-afrikaival megosztom, hogy támogassam a probléma nyílt kezelését" - jelentette ki Zuma a Johannesburghoz közeli Natalspruit kórházban vasárnap, országos AIDS-ellenes kampánya megnyitásakor.

 • Munkaerõhiány van a sírásókból Csehországban

  Prága - Egyre nagyobb hiánycikknek számít a szakképzett sírásó Csehoszágban. A hatályos törvények szerint minden temetõvel rendelkezõ csehországi településnek - ezek száma 6000 körül mozog - kellene hogy legyen egy szakképzett sírásója is. Ilyesmi azonban jelenleg csak papíron létezik. A regionális fejlesztési minisztérium ezért a közelmúltban felajánlotta az érdeklõdõknek, hogy bebiztosítja kiképzésüket és teljes mértékben állja ennek költségeit is.

 • Több, mint 40 ember sírja a tó

  Mintegy 450 ember maradványaira találtak a boszniai Peruæac-tóban – közölték az eltûntek kivizsgálásával megbízott helyi és szerbiai illetékesek.

 • Negyedszer nyert kaparós sorsjegyen milliókat

  A texasi Joan R. Ginther már negyedszer keresi fel Austinban a helyi lottó cég központját, hogy átvegye hétjegyû nyereményét.

 • 114 éves korában elhunyt Európa legidõsebb embere

  A nõ, akinek soha nem volt családja, 2010-ben 114 évesen és öt naposan lett Olaszország legidõsebb embere.

 • Hamarosan forgatják a High School Musical 4-et!

  High School Musical-bõl sosem elég!

  Ezért döntöttek úgy a készítõk, hogy bár az elõzõ széria sikeresen leérettségizett, folytatják a sikersorozatot, és 2010-ig leforgatják a HSM4-et.

 • Mel C, a terhesség-sereghajtó

  London - Mel C is végre terhes lett, utolsónak a Spice Girlök közül.

  A 34 éves énekesnõ pénteken jelentette be a hírt honlapján. Az apa Thomas Starr, akivel már hat éve él együtt az asszonykorú fûszeres lány.

  A Spice Girls popegyüttes tagjai közül Victoria Beckham vezet gyermekáldásban, már három van neki, mindegyik fiú, Mel B-nek kettõ gyereke, mindegyik lány.

 • Koldusnak adott pénzt Gwen Stefani

  Az énekesnõ az utcán sétálva megsajnált egy kerekes székes koldust

 • Testékszerezett macskákat árult egy kutyakozmetikus nõ

  Testékszerezett macskákat árult egy kutyakozmetikus nõ az internet közvetítésével az Egyesült Államokban, amiért most bíróság elé kerül állatokkal szembeni kegyetlenség címén.

  A 34 éves hölgy nem csak fülbevalókkal ékesítette a macskákat, hanem "farokbavalókkal" és nyakbavalókkal is. Utóbbiakat nyakszirttájékon rakta a macskákra. Ténykedésérõl tudomást szerzett egy állatvédõ csoport és feljelentette a nõt, akinek lakásán razziát tartott a rendõrség.

 • A roma showman szerezte meg a jogokat

  Gáspár Gyõzõ boldog: Michael Jackson-koporsókat kap

  Nemcsak a képernyõre tér vissza újra Gyõzi, hanem exkluzív termékekkel is betörni készül a piacra - Az egykori showman-nek ugyanis sikerült megkapnia a jogokat egy különleges koporsó forgalmazásához.

 • A Pandora óceánján játszódna az Avatar 2

  A 2014-re beharangozott Avatar 2-ben James Cameron a Pandora óceánjait akarja bemutatni. "A teljes Alfa Centauri rendszert kidolgoztuk, ezt mutatjuk be a folytatásokban. A második rész az elsõhöz képest teljesen más környezetben játszódik, itt nem az esõerdõkre, hanem a Pandora tengereire fokuszálunk, ami egy változatos, õrült és hihetetlenül látványos világ lesz" - nyilatkozta a rendezõ az L. A. Timesnak a 2,7 milliárdot kaszáló ûrfantasy dvd- és bluray-megjelenése alkalmából.

 • Hangosabbak lesznek az elektromos autók a vakok miatt!

  A hibrid vagy az elektromos autók egyik jellemzõ tulajdonsága, hogy szinte angtalanok - és épp ettõl válnak veszélyessé a vak gyalogosok számára.

  A japán kormány autógyártók, a vakok szervezetei és fogyasztói csoportok bevonásával június óta keresi a megoldást a mind komolyabb visszhangot keltõ problémára.

 • Ronnie Wood orosz bárpincérnõre cserélte feleségét

  Öreg Wood nem vén Wood!

  London - Tizenéves orosz bárpincérnõre cserélte feleségét Ronnie Wood, a Rolling Stones viharvert gitárosa, neje és barátai azonban a jelek szerint errõl egyelõre nem hajlandók tudomást venni.

  A 61 éves rocker a The Sun pénteki beszámolója szerint a mindössze 18 esztendõs, moszkvai illetõségû Jekatyerina Ivanovával húzódott vissza írországi luxusbungalójába.

 • Szappanfõzés közben égették össze magukat

  Égési sérülésekkel szállították kórházba vasárnap azt a Todireºti településen élõ családot, melynek tagjai, munkanélküliek lévén, háziszappannal akartak pénzt keresni.

 • Ittasan vezetett egy alkoholszonda

  Ittas vezetésen értek egy alkoholszondának és -monitornak öltözött férfi az Egyesült Államokban.

 • Magániskolába mennek Michael Jackson gyermekei

  Michael Jackson gyermekei 2010 szeptembertõl magániskolában folytatják a tanulást - árulta el egy brit bulvárlapnak az egykori énekes édesanyja, Katherine Jackson.

 • Visszavonul a magyar erõmûvész!

  Nick Árpád erõmûvész ezentúl nem hajt végre több világrekordot, ugyanis bejelentette: visszavonul. Mint mondja, 57 éves elmúlt és bizony elfáradt az évek alatt, bár az izmai még bírnák a terhelést.

 • 43 millió forint a világ legdrágább karácsonyi menüje

  A világ legdrágább karácsonyi menüje 125 ezer fontba, azaz 43 millió forintba kerül, igaz nem csupán egy, hanem négy fõre.

 • Megölte gondozóját egy medve

  A hasonló balesetek nem ritkák Oroszországban. Az ápoló a barnamedve ketrecének kitakarításához ugyan az elõírásoknak megfelelõen átküldte az állatot egy külön elzárható részbe, de azt elfelejtette bezárni. Az állat megtámadta gondozóját, s megölte az 55 éves férfit - jelentette az Interfax hírügynökség.

 • Cristiano Ronaldo családja is ikrekkel bővül

  Cristiano Ronaldo családja is ikrekkel bővülCristiano Ronaldo szerelmi élete lassan követhetetlenebb, mint egy brazil szappanopera. Kezdve azzal, hogy mikor 2010-ben világra jött kisfia, Cristiano Ronaldo Jr. nem akarta elárulni, hogy ki az édesanyja, és ezt azóta is titokban tartja. Pletykák szerint egy amerikai pincérnő az anyuka, akivel egyéjszakás kalandja volt a focistának, majd 10 millió fontot fizetett neki, hogy örökre hallgasson a dologról. Most pedig úgy néz ki, majdnem megismétlődik a sztori, legalábbis a hírek szerint ikrekkel bővül Ronaldo családja, de az anyuka nem Georgina Rodriguez, akivel november óta randizik!

 • Whitney Houston a cigaretta rabja

  Whitney Houston turnéjának sajtósa azt a magyarázatot ajánlotta az énekesnõ gyenge teljesítményére múltkori koncertjén, hogy Whitney nem hajlandó lemondani a dohányzásról. Új albumának népszerûsítése érdekében ausztráliai turnéra indult, de a fellépéseket a kritikusok és a rajongók egyaránt élesen bírálták.

 • 38 millió forint értékû régi dollárt talált egy burkoló

  Kész vagyonnyi, mai árfolyamon 38 millió forint értékû régi dollárt talált egy burkoló egy ohiói házban, ám nagy bánatára mégsem lehetett az övé.

  Bob Kitts (képünkön balra) egy 83 éve épített ház fürdõszobafalában bukkant rá a nagy világgazdasági válság idején nyomott bankókra, mivel becsületes embernek nevelték, nem tartotta meg, hanem örömében értesítette a tulajdonost.

 • Zalatnay újabb rendõrségi ügye

  Az énekesnõ értetlenül áll a történtek elõtt, szerinte csupán rosszakarói újabb ámokfutásáról van szó.

 • A kis Eli orr nélkül született

  A kis Eli orr nélkül születettAz anyuka, Brandi McGlathery csak akkor tudta meg, hogy mi a helyzet, mikor először a kezébe adták a babát. Eli a kis száján keresztül normálisan tud lélegezni, az evéssel vannak gondjai néha, így egy gégemetszés után sokáig a kórházban tartották, s csak nemrég engedték haza. Ettől eltekintve Eli teljesen normális és boldog kisbaba, egyedül hangot nem ad ki, amikor sír, szülei pedig úgy szeretik, ahogy van.

 • Balogh Imre esett ki a Megasztár 4-bõl!

  A zsûritagoknak nehéz feladata volt a végsõ szavazáson, hiszen olyan két versenyzõ között kellett dönteniük, mint Balogh Imre és Nkuya Sonia.

  A zsûri pedig Soniat választotta be a Megasztárok közé, Imre nem folytathatja tovább a versenyt, de így sem kesereghet, hiszen több mint tízezer jelentkezõ közül a 10. helyen végzett.

  Imre 23 éves, debreceni lakos, s ami a csillagjegyét illeti Vízöntõ. Divatstílus-iskolát végzett, nagyon érdeklik a kreatív dolgok.

 • Átúszta a Gibraltári-szorost a mezõkövesdi vasember

  Átúszta az Atlanti-óceánt a Földközi-tengerrel összekötõ tengerszorost (Gibraltári-szoros) Bajzáth László, a mezõkövesdi vasemberként ismert tûzoltó.

 • Pánczél Andrea is távozik a TV2-tõl!

  A TV2 szûkszavú tájékoztatása szerint október 15-vel Pánczél Andrea távozik a TV2 hírigazgatói posztjából.

  Hivatalosan csak annyit tudni, hogy Pánczél Andrea közös megegyezéssel távozik október 15-étõl a TV2 hírigazgatói posztjából.

  Utódlásáról a tévétársaságnál a következõ hetekben hoznak döntést.

  Pánczél Andrea tíz éve dolgozott a TV2 kötelékében mint mûsorvezetõ, riporter, szerkesztõ és fõszerkesztõ.

 • O.J. Simpson homokos lett a sitten!?

  O.J. Simpson nemrég 33 évet kapott fegyveres rablásért. A hûvösön nem szomorkodik: kiderült, hogy jól megérti magát a "lányokkal".

 • Simon Cowell elcsábította zsûritársát

  Simon Cowell ismét elcsábította egyik dögös zsûritársát, ezúttal Carmen Electrára esett a választása.

 • Ötvenmilliós szülinap Beyoncé lányának

  Majdnem ötvenmillió forintot tapsolt el Beyoncé és Jay-Z lányuk elsõ születésnapjára, amire még csak emlékezni se fog.

loading...