rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Egyetemi tananyag lett Miley Cyrus

 • Share on Tumblr

  Egyetemi tananyag lett Miley CyrusA mostanában merész ruháiról, őrült viselkedéséről és szinte már ikonikus nyelvnyújtogatásáról elhíresült énekesnő már nyári kurzusként is felvehető az egyik amerikai egyetemen. Az egyetem gondolt egy nagyot és a tananyagába illesztette fakultatív tantárgyként Miley Cyrust. A hivatalosan Miley Cyrus: Faj, Osztály, Nem, Média névre keresztelt képzést egyébként Carolyn Chernoff szociológus-professzor tartja a New York közeli egyetemen, ahol egyébként elég mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha ilyen és hasonló kurzusokon szeretnénk részt venni.

  loading...

  A kérdés már csak az, hogy mit lehet tanulni Miley-ügyben? Az egyetem szórólapja szerint a képzés alapját a popkultúra és a tömegmédia adják, valamint részletes elemzések mellett követik végig az egykori Disney-sztár „evolúcióját” egészen a twerkelésig és a meztelen videoklipekig.

  A tananyagban a szociológia mellett olyan ügyekkel is foglalkozhatnak a hallgatók, mint a biszexualitás kérdése, az ismertséggel járó hatalmas stressz hatásai, a hírnév feldolgozása, sőt a lesifotósok magánéletre gyakorolt hatásait is vizsgálhatják.

  Miley Cyrus nem az egyetlen, aki bekerült az egyetemi tananyagba, hiszen a csodaszép Beyoncé is tanulható már! A "Politicizing Beyoncé" (Beyoncé és a politika) kurzus az énekesnő dalszövegit és a fekete feminista mozgalom kapcsolódását vizsgálja, de néhány pontban arra is kitérnek, hogy B hogyan építi és alakítja saját imidzsét, vagyis a self management témakörét is boncolgatják.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Paris Hilton a valóságshowjában csak megjátszotta a hülyét!

  Az örökösnõ állítása szerint nem olyan buta, mint amilyennek gondolják, a valóságshowjában is csak megjátszotta a hülyét.

  "Nagyon intelligens vagyok. Képes vagyok mindenre. Én vagyok az élõ bizonyíték arra, hogy a szõkék nem buták" - nyilatkozta a híresség, aki szerint úgy vészelhetjük át a gazdasági világválságot, ha vidám színeket viselünk.

  Hilton másrészt meg van gyõzõdve arról, hogy a férfiak nem a pénze és a külseje, hanem személyisége miatt vonzódnak hozzá.

 • 52 óra alatt biciklizte keresztül Németországot egy 61 éves biciklis

  Nem egészen 52 óra alatt kerekezte keresztül Németországot észak-déli irányban egy extrém biciklis. A 61 éves Achim Huekemes saját közlése szerint 51 óra 30 perc alatt tette meg az 1100 kilométeres utat.

 • Felkelés tört ki egy Toulouse-ból induló repülõjáraton

  Felkelés tört ki az utasok körében egy Toulouse-ból Casablancába induló repülõjáraton, amikor megtudták, hogy a nem egészen kétórás úton kétszer is le kell majd szállnia a közvetlen járatként meghirdetett gépnek.

 • Kutyája mentette meg Paudits Bélát a haláltól

  Kicsit ivott, aztán beszedte az összes gyógyszert, ami volt otthon.

 • SP gyengébb, mint Puskás Peti

  Kiderült, hogy a legnagyobb SP rajongó Puskás Peti és ez fordítva is így van. A színésszé lett aranytorkú Megasztárossal rögtönzött stíluselemzést tartott az internetes sztártévé riportere, akivel együtt közösen kiókumlálták, hogy Peti szerint SP öltözéke gyengébb, mint az övé: fõleg, hogy egymás ruháit hordják. Khmm.

  SP és Puskás Peti nagy pajtások és mindketten elég jól öltözködnek. "Én valahogy a fantasztikus, csodálatos, ízléses, szexuális, erotikus és az SP-nél kicsit jobb szavakkal jellemezném az öltözködésem" - mondja Puskás Peti, aki az Arena Plaza októberi divatbemutatóján beszélt a divatról.

 • Halottnak nyilvánították az élő Lothar Matthäust

  Halottnak nyilvánították az élő Lothar MatthäustLothar Matthäus kifakadt egy müncheni bíróság eljárása miatt, mert egy neki címzett levélre a halott bélyegzőt nyomták. A korábbi világbajnok labdarúgónak a feleségtartásával kapcsolatos hivatalos levelet próbált elküldeni a törvényszék, ám az illetékesek nem találták a magyarországi lakhellyel rendelkező Lothar Matthäust, ezért nyomták a levélre azt, hogy halott. Ez borzalmas - mondta feldúltan és hitetlenkedve az 52 éves, aranylabdás játékos, aki a magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt. Mindenki láthatja, hogy élek.

 • 5,2 milliárd forint tartozik az APEH-nek!

  Az APEH 2009 elsõ negyedévében 176 adózónál összesen 42,8 milliárd forint adóhiányt állapított meg.

  A lista élén a budapesti székhelyû Ldebran-Trade Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. áll, a bírságokat is beleértve 5,2 milliárd forint tartozással.

 • Vasszûz zúz a Sziget nulladik napján!

  Az Iron Maiden a napokban kezdi világkörüli turnéját Mumbai-ban, Indiában. A zenekar örömmel jelenti be, hogy a világ legnagyobb stadionjai és fesztiváljai között, fellép Budapesten 2008. augusztus 12-én, kedden, a Sziget nulladik napján.

 • Hillary Clinton allergiában szenved!

  Hillary Clinton amerikai külügyminiszter allergiában szenved, emiatt lemondta minden hétfõi találkozóját - közölte Robert Wood külügyi szóvivõ, hangsúlyozva, hogy a tárcavezetõ nem új típusú influenzában betegedett meg.

  "Nem influenzás, csak egy kicsit fáradt" - mondta a szóvivõ.

 • Sorozatban gyújt fel autókat egy férfi az Egyesült Államokban, de csak a zöldeket!

  Sorozatban gyújt fel autókat egy férfi az Egyesült Államokban, de elég válogatós: csak zöldeket, azokon belül csak Ford Escortokat és csakis a 90-es években gyártottakat lobbant lángra.

  Az illetõ az oregoni Medford városában vált a fenti leírt kocsik gazdáinak rémévé. Eddig hármat gyújtott fel, de csak február elején kezdte. Legelsõ áldozata egy 1992-es kocsi volt, ez nem égett ki, csak egyik gumijából lett hamu, mert a kerékhez rakott tüzet a ismeretlen.

 • Kollégája kérése sokkolta Aston Kutcher-t

  A Két pasi meg egy kicsi két pasiját sokkolta a már nem is annyira kicsi kollégájuk internetes interjúja, amiben arra kérte az embereket, hogy ne nézzék a sorozatot. Ashton Kutcher és Jon Cryer meglepõdve vették tudomásul, hogy fiatal kollégájuk arra kérte egy interjúban az embereket, hogy ne nézzék a Két pasi meg egy kicsi címû sorozatot.

 • A házigazda AC Milan nyerte a Luigi Berlusconi Kupát

  A házigazda AC Milan labdarúgócsapata nyerte a Luigi Berlusconi Kupát, miután 1-1-es döntetlent követõen büntetõkkel legyõzte a Juventust.

  A két csapat hagyományos találkozóján a vendégek a brazil Diego révén szereztek vezetést az elsõ félidõben, ezt honfitársa Pato egalizálta.

  A Luigi Berlusconi Kupát 19. alkalommal rendezték meg.

 • Tilos a disznóvágás! Patkányok fertõzték meg a disznókat Gábortelepen!

  Patkányok fertõzték meg a sertéseket a Békés megyei Gábortelepen. A településen megtiltották a disznótorokat, az élõállat kiszállítását, és arra kérik a településen élõket, hogy ne fogyasszanak a korábban levágott sertések húsából se.

  A fertõzés egy januári disznótor után derült ki, amikor nyolcan kórházba kerültek. Az állat-egészségügyi hatóság szerint a településen az összes sertést le kell vágni, és patkányirtást kell tartani.

 • Oscar-díj - Idézetek a 81. Oscar-gáláról

  Los Angeles - "Nem volt elég pénzünk arra, hogy valóban azt csináljuk, amit igazán akartunk. Volt viszont egy olyan forgatókönyvünk, amelybe mindenki õrülten beleszeretett, aki csak olvasta" - mondta Christian Colson, a vasárnap esti Oscar-gálán nyolc díjat besöprõ Gettómilliomos címû film producere a legjobb film díjának átvételekor.

 • Pete Dohertynek koncert közben szakadt ki a nadrágja a hátsóján

  Nemcsak a nõi sztárok kiváltsága a villantás, férfiakkal is megeshet egy rossz mozdulat, így Pete Doherty is csatlakozott az intim testrészeiket mutogató sztárokhoz, skóciai koncertjén ugyanis szétrepedt a gatyája.

  Pete Dohertynek szégyenteljes pillanatokat kellett átélnie legutóbbi koncertjén. A Loch Lomond Fesztiválon a koncert kellõs közepén a Babyshambles frontembere annyira szenvedélyesen belelendült a gitározásba, hogy lelkes gitárjátéka közben szeszétrepedt a gatyája, és kivillant a meztelen hátsó része.

 • Rendõrökre támadtak!

  Az eset még vasárnap történt. A járõrpáros igazoltatni akarta a család egyik tagját, mert autójával a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyre állt. A család feldühödött, és nekitámadt a rendõröknek. Négy felnõtt és két gyermekkorú rúgdosta, karmolta és ütötte a két járõrt.

  Az egyenruhások könnyebben sérültek meg. A bántalmazók közül a négy férfi ellen hivatalos személy elleni erõszak miatt indult eljárás.

 • Lindsay Lohan alul szeret lenni a szexben

  Lindsay Lohan alul szeret lenni a szexben, amikor a leszbikus barátnõjével Samanthaval szeretkezik.

  "Lindsay és Samantha papás-mamást játszanak és minden percét élvezik. És, igen, egy ágyban alszanak!" - tájékoztatta egy bennfentes az amerikai Star magazint. "Mind a kettõjüknek meghatározott szerepük van a kapcsolatban, Lindsay a passzív fél, a feleség, és ez bejött nekik."

  Meg nyilván azok a szexuális játékszerek is, melyeket nemrégiben szereztek be.

 • Vulkán kráterébe zuhant egy amerikai hegymászó

  A Szent Ilona-vulkán kráterébe zuhant egy tapasztalt amerikai hegymászó Washington államban, és bár késlekedés nélkül hozzáláttak kimentéséhez, már csak a holttestét tudták felszínre hozni.

 • Õsi városra bukkantak Peruban

  Régészek az Andok hegyoldalába vájt eltûnt városra bukkantak, amelyet a titokzatos Chachapoya perui törzsnek tulajdonítanak.

  Peru északi részén, az õserdõben 12 hektáros területre bukkantak, amelyen a feltételezések szerint a Chachapoya nevû õsi perui törzs élt.

 • Kifütyülték Catherine Deneuve francia színésznõt!

  Olaszországi szereplése közben kifütyülték Catherine Deneuve francia színésznõt, miközben a nézõk a jegyek árát követelték vissza.

  A 65 éves Deneuve Michele Placido olasz színésszel közösen francia és olasz nyelven tartott felolvasást a toscanai Marina di Pietrasantában rendezett kulturális fesztiválon.

 • Shakira a legszebb fejõstehén

  A Shakira névû hároméves fejõstehén lett a gyõztes a Legjobbak szemléjén (Miss Schau der Besten) a németországi Verdenben a hét végén.

 • Fabiciklis rekordkísérlet

  Fabiciklivel próbál újabb rekordot dönteni, pontosabban "alapítani" egy brit férfi: egy teljes órán át akar kerekezni.

 • Százévesen szerzett bizonyítványt egy mexikói asszony

  Százévesen szerzett bizonyítványt egy mexikói asszonySzázévesen szerzett bizonyítványt egy mexikói asszony. A tanfolyam egy évig tartott. Manuela Hernández Velázquez egy népiskolába iratkozott be Oaxaca szövetségi államban. Az asszony egy évig tartó tanulmányai végeztével vehette át bizonyítványát szerdán. Gyerekkorában Dona Manuelita – ahogy környezetében emlegetik – csak egy évig járt iskolába: nem tanulhatott, mert dolgoznia kellett. Az asszonynak nagy szenvedélye az olvasás, rendszeres újságolvasó. „Gond csak a látásommal van, szemüvegre van szükségem” – mondta.

 • Hat évet kapott pedofiliáért!

  Többrendbeli megrontásért, tiltott pornográf felvételekkel való visszaélésért, 18 év alatti személy sérelmére felbujtóként elkövetett többrendbeli kerítés bûntettéért és annak kísérletéért elsõ fokon 6 év börtönbüntetésre ítélte csütörtökön a Székesfehérvári Városi Bíróság S.Tibort.

  Az ítélet szerint a férfi 14-18 év közötti fiúknak fizetett alkalmanként 5-15 ezer forintot a szexért.

 • A világsztár bevallotta: neki a legkisebb a világon a férfiassága

  Egy spanyol férfinak különösen nehéz lehet kijelenteni, hogy férfiassága "s" méret alatti... Enrique Iglesias, a spanyol szívtipró énekes nemrégiben õszinte kijelentéssel sokkolta rajongóit Melbourne-i koncertjén.

 • Minden tanárt kirúgtak egy alulteljesítõ amerikai iskolából

  Minden tanárt kirúgtak egy amerikai kisváros egyetlen iskolájából az intézmény gyenge teljesítménye miatt. A Providence Journal címû helyi lap beszámolója szerint Central Falls oktatási bizottsága kedd esti ülésén döntött úgy, hogy a helyi iskola minden tanárától megválnak a tanév végével.

 • Pánczél Andrea is távozik a TV2-tõl!

  A TV2 szûkszavú tájékoztatása szerint október 15-vel Pánczél Andrea távozik a TV2 hírigazgatói posztjából.

  Hivatalosan csak annyit tudni, hogy Pánczél Andrea közös megegyezéssel távozik október 15-étõl a TV2 hírigazgatói posztjából.

  Utódlásáról a tévétársaságnál a következõ hetekben hoznak döntést.

  Pánczél Andrea tíz éve dolgozott a TV2 kötelékében mint mûsorvezetõ, riporter, szerkesztõ és fõszerkesztõ.

 • Jessica Simpson a világhálón szexel

  Ha ló nincs, jó a szamár is. Jessica Simpson az Internet segítségével tartja életben a közte és kedvese, Tony Romo közt lángoló szenvedélyt, mikor a munkájuk elszólítja õket egymás mellõl.

  Jessica beizzítja a webcamerát, és máris megy a Pussycat Dollstól tanult szaftos mûsor Tonynak. Élõben, privátban.

  "Jessnek nem okoz gondot kedvenc Pussycat Dolls táncmozdulataival szórakoztatni Tonyt. Egészen addig táncol a kamera elõtt, míg boldoggá nem teszi õt" - idéz a The Sun egy, a pár magánügyeiben igencsak jártas forrást.

 • Ismét szabad fegyverrel belépni négy amerikai állam bárjaiba

  Amerikába visszatért a vadnyugati kocsmák szelleme: egy legfelsõbb bírósági döntés nyomán ismét szabad fegyvert bevinni a bárokba.

 • Birkavásárlás 54 ezer forintos bankóval

  Két bankjeggyel fizette ki 108 ezer forintos tartozását egy 17 éves csaló. A birkaárusnak nem tûnt fel, hogy 54 ezreseket kapott.

  A 108 ezer forintos vételárat két 54 ezer forintos bankjeggyel egyenlítette ki egy birkákat vásárló csaló a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kétpón.

loading...