2024.03.19. - József, Bánk

Véletlen kapott 18 milliót, de nem boldogság lett a vége

Véletlen kapott 18 milliót, de nem boldogság lett a vége
Véletlen kapott 18 milliót, de nem boldogság lett a végeA gyermekét egyedül nevelő lichfieldi nő számlájára a városi önkormányzattól érkezett tévesen egy szép kis összeg, és ő buzgón neki is látott az 52.000 font (19 millió forint) elköltésének. Michaela Hutchings agyában úgy tűnik, fel sem merült, hogy a jó tündér nem létezik, illetve a Mikulás szezonja is odébb van, így a téves utalást vissza kell majd fizetnie. Pedig így van, az önkormányzat illetékesei kis késéssel ugyan, de észrevették a hibát, ám addigra a nő vad költekezésbe kezdett, nem igazán létfontosságú dolgokra.
9000 fontot (3,3 millió forint) gyorsan el is költött igen hasznos dolgokra, mint például márkás táskák, napszemüvegek és cipők, 1000 fontot (370.000 forint) anyjának adott, a fennmaradó összeget pedig lekötötte takarékszámlán.

Most azonban nem csak a teljes összeget kell visszafizetnie, ám csalás miatt bíróság elé is kellett állnia, ahol hat hónap haladékot kapott a törlesztésre, cserébe viszont 12 hónapnyi közmunkát, és 150 fizetetlen munkaóra ledolgozását rótták rá.

Rendőrségi források szerint az összevásárolt holmikat elárverezik, hogy az így befolyt összeg is csökkentse a tartozását.