2024.04.23. - Béla

Egy hónappal később, véletlen akadt kezébe a milliókat érő nyertes szelvény

Egy hónappal később, véletlen akadt kezébe a milliókat érő nyertes szelvény
Egy hónappal később, véletlen akadt kezébe a milliókat érő nyertes szelvényEgy New York-i autószerelő már meg is feledkezett arról, hogy júliusban vett egy lottószelvényt. Véletlenül akadt rá, még épp időben. Motiváció kell, hogy miért tarts rendet az autódban? Íme egy: lehet, hogy százmilliók lapulnak a fecnik és rágópapírok között. Jerry Ritieni általában farmerja zsebébe gyűri be a lottószelvényeket, július 19-én azonban valamiért bedobta azt kisteherautója középkonzoli tárolórekeszébe, és azzal a mozdulattal meg is feledkezett az egészről. Egy hónappal később éppen a kulcsait kereste a kocsiban, amikor kezébe akadt a szelvény.
Gondolta, megnézi, nyert-e valamit: bement az irodájába, és előkereste az interneten az adott heti számokat.

"Egymás után karikáztam be a számokat, és amikor végeztem, csak ültem és néztem magam elé. Beletelt egy percbe, amíg felfogtam, hogy nyertem." - mondta a 47 éves Ritieni, aki először 17 éves fiának mondta el a jó hírt, ő azonban nem hitt neki. Együtt elmentek a legközelebbi lottózóba, ahol megerősítették, hogy a szelvény érvényes.

A nyeremény bruttó összege 2,9 millió dollár (700 millió Ft) volt, ennek nagyjából az egyharmada megy el adókra és illetékekre, de a nettó 1,9 millió dolláros (460 millió Ft) végösszeg így is tekintélyes. Az amerikai szabályok szerint a férfi kérheti egy összegben, vagy 26 év alatt, részletekben kifizetve nyereményét.

"Amikor visszatért a műhelybe, rögtön tudtuk, hogy valami történt: mosolygott! Amúgy soha nem mosolyog." - mondta a férfi egyik alkalmazottja.

"Nincs más célom a pénzzel, mint biztosítani két gyermekem jövőjét" - mondta el újságíróknak Ritieni, aki igazából még mindig nem fogta fel a történteket.